Jag <3 Spinning

Tiden går ofta fort och det känns som den gjort det idag! Började dagen med att handla lite, sen kom Issa och Päron hem till mig för lunch och fika! Jag tvingade båda att äta korfstroganoff trots att båda inte tycker om det särskilt mycket. Jag fick godkänt! :) Dom hade tagit med sig fika trots att jag skulle bjuda på det, så det blev bullar och blåbärspaj med vaniljsås till fika och filmen. Efter att dom gått var det dags att gå och träna! Spinningen var riktigt rolig idag, försökte kämpa lite extra, är ganska skön känsla när svetten rinner ner i ansiktet. Duscha och basta efter det är den bästa belöningen man kan få (nästan)! Längtar tills nästa veckas pass redan! :D


Lite dålig bild, men det var en fantastisk vacker dag ute! :)
Hösten kan vara riktig härlig ibland ♥

Fika på Sturekatten! :)

Fortsättning av dagen då! :) Började göra saker på mammas lista: ta bort grejerna från databordet, torka av det och olja in bordet √CHECK! Sen gick jag över till att fixa lunch till mig själv och plocka in disken. ^^ Väntade på att en Sophia skulle dyka upp runt 12, men icke sa nicke, då åkte jag in till stan för att träffa A och fika på Sturekatten! ♥

Blev en lång och mysig fika, Sturekatten är ett av Stockholms bästa och mysigaste café med Stockholms godaste chokladtårta! ♥ Tiden flög förbi snabbt och jag kan också påpeka att jag lyckats äckla ännu en människa med min "speciella" axlar! ;) Mina axlar är en del av mig som väcker förskräckelse hos ganska många, jag tycker bara det är lite irriterande att inte kunna rulla mjukt med axlarna! :P Jag kan ändå aldrig sluta undra om det faktiskt är något fel på dom eller om jag bara helt enkelt är lite ovanlig.

Jag kom hem riktigt hungrig efter den långa fikan så det blev att fixa mat så snabbt som möjligt! :) Kokade pasta och broccoli och stekte falukorv! Blandade i pesto i pastan när den var klar och högg sedan in i maten. Det var grymt gott med pesto! :D Man kan göra hur mycket som helst med pasta och pesto, det blir jättegott!

Imrogon får jag lite sällskap på dagen; Issa och Päron livar upp stämning hemma hos mig! ♥ Senare på kvällen lir det spinning, om jag får plats dvs! Lennarths spinningpass är som en kändistät nattklubb! :P Alltid fullbokad från första dagen och full spinningsal! :)

Nu ska jag underhålla mig på annat sätt! Kram på er! ♥


Tyckte falukorven såg ut som massa pac-man's! ^^

Hysterisk lång text om min träning :P

Vaknade lite tidigare idag av att mamma öppnade dörren och började prata (läs skrika) på mig om att jag ska göra ditten och datten idag. Aningen irriterad av att bli väckt innan nio gick jag iaf upp efter att mamma gått, men fortfarande med andra planer för dagen! ^^ Först frukost och sen direkt till gymmet för träning. Tänkte försöka öva upp min kondition så att jag kan klara av målen Monika satt för mig på söndags löpningen i Alby, den här veckan ska jag klara av 2,5 km utan paus i löpandet. Jag klarar 2,5 km på löpbandet, men det är på gränsen. Jag förstår inte hur det kan vara skönt att springa en längre stund, hur man kan känna att man kan springa hur länge som helst! Löpning är inte min starka sida, så efter att ha avklarat 2,5 km fortsatte jag med att träna styrka istället. Idag blev det i princip hela kroppen som tränades.

Jag har lyckats träna 4 gånger i veckan nu ett tag och det känns jättebra! Antagligen för att det är så varierande träning, dans, gym, spinning och utelöpning, och förutom dom ska jag försöka prova på andra träningspass också!  Mitt mål är att träna 5 gånger varje vecka, så om jag ska nå det målet är det spinning imorgon som gäller, nån form av träning på lördag och sist löpningen på söndag. Lite besviken blir jag när jag inte kan se att träningen har några resultat från och med det att jag började träna efter att varit bortrest och sjuk i flera veckor. Okej, musklerna känns lite större och må hända att kroppen blivit fastare, men jag kan inte se det! Ställer jag mig på vägen har jag inte gått ner ett kilo, snarare gått upp istället! Vad är det för belöning för att man tränar 4 gånger i veckan! :P Jag ger det några veckor till innan jag börjar tänka på vad jag måste göra för fler förändringar, tills dess bedömer jag mina resultat med ett måttband runt midjan varje morgon. ^^ Det är där jag vill se resultat, och vad säger inte mer än ett måttband då! :D Ska ge magen mer fokus när jag gymmar nu framöver!

Gah! Hysterisk lång tjatande text om träning! ^^ Jag ska försöka se allt det positiva med träning istället för att bara tänka på mina oexisternade kroppsresltat! :P

Toy Story 3

Idag har jag varit i stan med Sophia och sett Toy Story 3 i 3D! :D Vi var båda överens om att den var riktigt bra! Jag skrek tilll och med lite när det blev "läskigt"! :P Vi hade salongen för oss själva, så det var ett extra plus, så vi kunde sätta oss i plusstolarna som annars kostar extra pengar. Efter filmen gick vi till The Phonehouse för att titta på mobil till Sophia, säljaren var så duktig på att lägga fram förslag och jag var med i övertalningen, så efter en timme ungefär gick Sophia därifrån med en ny mobil! ^^

Lyckopiller!

Man får energi när man gör saker! Dansen gick bra, kändes lite extra när vi gjorde magövningarna, men det gick utmärkt ändå! Gick tidigare därifrån för att hinna till mötet på friskis. Mötet var intressant, men det var mest information om såna som vill bli ledare eller värd. Huvudsaken är i alla fall att jag kommer få en plats i receptionen! Det är bara en gång i veckan á 5 timmar, men det är bättre än ingeting, + att jag får gratis träningskort! :D Inte så pjåkigt det inte! ;)

Nu när jag vet att jag har receptionen på friskis känns allting så mycket mer positivt! Det är en jäkligt bra start på en vecka. Nu ser jag fram emot fredag då jag ska på informationsmöte om jobbgarantin för unga och på kvällen gå på inspelning av Parlamentet med Päron och Issa! :D

Puss till er! ♥

Klockan är 15.45 och jag har fortfarande pyjamas på!

Det är faktiskt så att jag fortfarande har pyjamas på mig och att jag har legat i sängen i stort sett hela dagen! :P Tro det eller ej, men så är det. Jag gick upp vid tio och åt frukost och plockade in disken, sen gick jag tillbaka till sängen och lekte med datorn. Var uppe och värmde på mat som jag gjorde igår och la mig sedan igen och tittade på Björnbröder. ^^ Sjukt seg i kroppen idag, borde egentligen gjort någon nytta.. Men nu är det faktiskt dags att klä på sig, rycka till och dra iväg till dansen! Efter det fort till Friskismötet och sedan fort till kören! ^^ 

Jag håller tummarna för en fortsatt lyckad dag! :)

Vaknar med ett ryck

Fick hoppa ur sängen klockan nio när dom kom för att lufta elementen, jag väcktes av ringklockan på dörren! :P Skulle vart trevligt om dom skrivit ut en tid på lappen och inte bara datumet när dom kommer. Nu är ju det avklarat så jag har resten av dagen fri. Nu har jag nyligen vaknat igen med en härlig träningsvärk i armar, bröst och mage! Nice.

Senare på kvällen blir det dans, informationsmöte på Friskis och kör som går hand i hand på varandra! Jag måste gå tidigare från dansen för att hinna till mötet och kommer efter mötet troligen bli sen till kören. :P Hehe, men det ska nog gå bra!

Nu är det frukost som gäller! :D

*Fick precis en hjärtattack när dom sprängde i närheten, hela huset skakar ju! Dessutom hörde jag inte varningssignalen innan! :O

"TITTA INTE PÅ VÄXELN!!"

Juste, glömde bort att jag gick upp tidigt för att hinna övningsköra innan träningen! :) Det var mycket roligt (inte så roligt just då) när mamma skrek på mig "Titta in på växeln!" "Titta inte då när du växlar!" "TITTA INTE!". Haha, det är alltid intressant att köra med mamma. :P Jag ska seriöst försöka köra mer nu, det är dags att boka första körlektionen på bilskolan! ;) Jag önskar dock att det var lite lättare att lära sig köra, jag har drömt så många gånger att jag kan det så jag börjar nästan tro att jag faktiskt är så duktig som i drömmen! :P Mycket irriterande!


Lämna företräde, jag kör inte så bra! :P

Söndag; Träning och SATC-marathon!

En lite annorlunda söndag, men mycket mysig! :) Jag och Monika tränade idag på Friskis istället för vårt vanliga löpspår i Alby. Det blev fokus på magen, vi gjorde 4 olika mag-övningar och efter det träningspasset var jag ganska skakis! Vi mötte upp A i receptionen och begav oss sen hem till mig för att ha SATC-marathon! Blev många timmar och flera avsnitt innan vi gav upp.

Väl ensam hemma igen slängde jag ihop middag till mig själv; stekt kyckling och svamp med ris och fetaostsås. :) Blev ännu lite fler avsnitt av SATC, men nu lite längre fram i serien där jag själv ligger.

En bra lördag!

Det har varit en mycket trevlig lördag idag! :) Var på Aquaria med A och massa andra småkids som både var jobbiga och gulliga. Lite gulligt var när dom visade vart det gömde sig en fisk om man stod och kikade i akvariet, jobbigt när dom skriker och gråter! :P Förutom det var det mycket fascinerande med alla färgglada fiskar och grodor! Vi tog en fika där och vandrade sen runt i stan och hade det trevligt. ^^

Resten av dagen har varit ganska ointressant, har funderat på lite olika saker, men mer om dom tankarna en annan gång! :P Imorgon blir det övningskörning med mamma första gången på länge! Sen träna med Monika, den här söndagen på friskis då Monika har väldigt ont i vaderna och inte borde springa. :) Slutligen får vi sällskap hemma hos mig av A! Då kanske det blir lite SACT-marathon! :D Yay!

Jag har inga spännande bilder att visa just nu då alla gamla bilder ligger på andra datorn och jag inte heller har tagit några nya kort den senaste veckan! Men jag ska försöka vara mer aktiv med kameran, jag tycker faktiskt det är mycket roligare om man får titta på lite bilder och inte bara läsa text! :)


Haha, så här kul kan man ha med webbkameran! :P
Det är mitt ansikte som skymtas! xD

..och bilder på nya kläderna!

Blev en mysig kväll med Issa, jag följde med henne till bussen för cirka en halvtimme sen och hon är vid det här laget hemma säkert. :) Jag tyckte det var riktigt skönt ute, både när jag gick vid 20-tiden för att möta Issa i centrum och nu när jag följde med till bussen vid 12-tiden!

Iaf, vi började med kladdkakan så fort vi kommit in. Om jag fattat det rätt så var kladdkakan mycket god enligt Issa! ^^ Sen tittade vi på Shrek Den Tredje och skrattade ganska mycket. Jag hade glömt bort vissa scener och för Issa var det första gången hon såg den! :D Efter det blev det lite prat och sen tittade vi på mina gamla skolfoton. Väldigt roligt att titta på dom ibland, jag brukar skratta åt mig själv på vissa foton!

Jag fick även hjälp med att fota, så nu är tanken att dom ska laddas upp. Jag vill bara säga att det här inte är bilder när jag är på topp precis. :P Men det är kläderna som ska visas, inte jag egentligen!

Avgör själv, nu ska jag sova! :)


Min stickade tröja från Åhléns! Helt underbar mjuk och skön!


Den korta grå kavajen och det lila linnet från H&M!


Slutligen den brunrandiga tröjan från H&M!

Kladdkaka = Fredagsmys! <3

Shoppingen med Issa gick riktigt bra idag! :) Jag bestämde mig för att byta klänningen trots allt, och på jakten efter andra plagg plockade jag åt mig 8 olika tröjor till provrummet. Max antal i ptovrummet var tydligen 7, men Issa räddade mig då hon bara hade 6 plagg i handen. Några av dom 8 plaggen var bra, men jag ratade hälften. Svåraste var när jag provade en jeansskjorta som var jättesnygg och satt bra och var tvungen att välja bort den för mer nödvändiga tröjor.. :( Jag kommer dock vänta tills jag får pengar och sen gå och köpa den, om den finns kvar det vill säga! I slutändan blev det en randig långärmad tröja, ett mörklila linne, ett par svarta leggins och ett par mörkgrå benvärmare.

Efter två timmars shopping bara på HM sa jag det outtalade högt; "Jag är hungrig", och Issa sa att hon också tänkt på det men visste inte om hon skulle fråga. ^^ Så vi gick till Kungshallarna mitt i lunchruschen, hade tur och fick ett bord direkt och gick och köpte mat. Blev kebabtallrik för Issa och en Texas chicken-tallrik för min del! Onyttigt och fett som satan, men så himla gott!! Texas chicken är en tallrik med grillad kyckling, pommes, BBQ-sås och Tennessee bearnaisesås.. Mmm..

Nu är jag hemma och väntar på att Issa ska komma hit för att titta på film och äta kladdkaka! :) Blev ändrade planer då Sophia inte orkade gå på bio, men inga sura miner för det; jag fick min kladdkaka trots allt! ;) I min ensamhet har jag hunnit spela Super Mario Galaxy en timme, plockat undan på bordet i köket, dammsuga i vardagsrummet och funderat på hur jag skulle kunna möblera om i mitt rum. När det gäller att möblera om mitt rum har jag bara lite idéer, men det bygger på att jag har en bredare säng och det kan jag inte köpa just nu. Så planerna får vänta kanske några månader.

Foton dröjer ett tag till, det går inte så bra att ta kort på sig själv vet ni! :P (Jag vill inte vara fjortis!!) Men när Issa kommer ska jag lägga kameran i hennes händer och fota alla nya kläder. :)

Återkommer med foton! :)


Nu väntar jag bara på sällskap! ^^

Snart är det fredag!

Det känns lite konstigt att säga det, men jag börjar tycka om göra hushållssysslor så som diska, dammsuga, plocka bort grejer osv. Det är lite befriande när man ser att det blir renare och snyggare, städat helt enkelt! :) Tyvärr går det lika fort att bli stökigt och skitigt som det går att bli städat och rent.

Träningen idag blev lite annorlunda än jag tänkt mig. Jag följde ju med Kattis för att gymma och sen skulle jag på spinning, men det var så långt kvar till spinning när Kattis skulle börja jobba så jag tog ett varv till på löpbandet istället för spinning. Skulle vara riktigt härligt att få bättre kondition och kunna springa kanske 10 km utan paus! Det är långt kvar till det målet, men det är inte omöjligt att nå så jag får kämpa på!

Jag har inte tagit kort på mina senaste kap, men jag ska verkligen se till att göra det imorgon! Ska ju hjälpa Issa att spendera lite pengar imorgon också, kanske blir lite kort då också.. :) Det är ju fredag imorgon förresten! Fredagsmys?! :D Sophia har frågat om jag vill gå på bio på kvällen så det kommer nog inte bli så mycket tid hemma imorgon. Fredagsmys hemma känns väldigt lockande hur som helst. ^^

Dags att göra andra saker! God natt! :)

Hurra för järnrik mat! Blodpudding i sin ära!

Har precis ätit en järnrik maträtt som går fort är billig och fatiskt är helt okej! Jag pratar om blodpudding (väldigt gott med bacon och lingonsylt tycker jag), väldigt billigt och går väldigt fort att tillaga. Men som många andra har jag under flera år tagit avstånd från blodpudding (namnet säger väl en hel del om varför!) och gått miste om massor av järn. Nu, för kanske ett år sedan, prövade jag att äta det igen och upptäckte att det inte alls var så farligt, och med det hade jag hittat tillbaka (jag älskade faktiskt blodpudding när jag var väldigt liten!!) till blodpuddingen! Visste ni förresten att mjölk försämrar upptagningen av järn i kroppen?! Därför är det bra att undvika mjölk när man äter mat med mycket järn i. För tjejer kan det vara extra viktigt att få i sig mycket järn så det är värt att tänka på. Andra saker man hittar mycket järn i är: Spenat, broccoli, gröna bönor och jordgubbar. Dom flesta gröna grönsaker (inte sallad och gurka, det är inte en grönsak) innehåller faktiskt mycket järn, så ät massa grönt! :)

Mitt rum var på väg att se ut som ett världskrig så därför tog jag tag i saken och städade, när jag ändå var igång passade jag på att dammsuga överallt och även göra rent och diska i köket. Lite senare på eftermiddagen har jag lovat att gymma med Kattis, så fort hon kommer hem. Men jag har också fått en bokad plats till spinning ikväll som jag verkligen vill gå på, så det blir dubbla träningspass idag! Jag glömde skriva det igår, jag och Issa var så duktiga att vi simmade 1000 meter! :) Blev nästan en timme i bassängen, men då tog vi en liten paus nån gång mellan varven.

När jag och Issa var klara åkte vi in till city för att jag skulle leta efter något att byta en tröja jag fick av Kattis i födelsedagspresent. Blev inte bara det, utan på vägen gick vi in på HM och jag hittade massor av fina plagg. Bestämde mig för att utnyttja mitt presentkort från Monika och Sandra och mina värdecheckar från HM. Det blev att välja mellan några plagg, tillslut köpte jag en kort grå kavaj och en kort svartvit-mönstrad klänning i silkeskänsla. Det sista blev jag lite osäker på när jag kom hem, funderar på att byta den mot kanske fler billigare basplagg istället. Men den är väldigt fin, jag gillar den verkligen! Tröjan som jag fått av Kattis bytte jag till en vaniljfärgad stickad stor tröja som var gudolmligt mjuk och skön att ha på sig! Jag är kär!! <3 Satte på mig den när jag kom hem ocg myste med min tröja resten av dagen! ^^ Tänkte ta lite foton på plaggen senare, kanske kommer upp några bilder ikväll. ;)

Ciao!

+        +      = SANT

Fantasin flödar!

Ibland är inspirationen för matlagning på topp, ibland på botten. Men nu känner jag mig ganska kreativ så jag tog på mig ansvaret att laga mat både igår och idag! Det ska ju helst vara enkelt att laga, gå fort men ändå vara gott. Jag tror jag lyckats på alla dom kraven, igår gjorde jag tortellini med spenat, färska tomater och riven parmesan. Enkelt, fort och riktigt gott! :) Jag använde färsk tortellini med fyllning av parmaskinka, det gör lite mer smak om man har en fyllning. Idag blev det Thailändsk grön curry gryta, en färdig grytbas som jag kompletterade med kyckling, färsk paprika och svamp serverat med ris!

Sen som toppen på moset gjorde jag smoothie som mellanmål! Jag försökte göra min favorit från 'Naked juicebar' och det blev hyfsat lyckat. Jag önskar jag hade kommit på den själv, men ingredienserna är iaf vaniljyoghurt, banan, hallon, honung och kakao. :) Mums!


Tortellini med färska tomater, spenat och parmesan!


Thai green curry gryta!

Hallå, vart försvann självdisciplinen?!

Hur skaffar man sig själv lite mer självdisciplin?! Jag är totalt värdelös på att övertala mig själv att göra det som jag vet att jag borde göra, t.ex inte äta på kvällen. Varför ska det vara så svårt att säga till sig själv, "Nej, jag behöver inte en macka, drick ett glas vatten istället" eller liknande. Jag borde läsa en bok om självdisciplin och kanske lära mig ett och annat. Eller, börja skriva ett inlägg på bloggen varje gång jag vill äta eller dricka något jag vet att jag inte borde göra.. :/ Bilda en klubb kanske?! Sätta upp mål tillsammans med någon annan och hitta på belöningar när man når målen?! Finns en del att tänka på, men det första steget till en bättre hälsa är träning och den har jag kommit igång med efter ett långt uppehåll för resa och sjukdom.

Det kanske handlar om att faktiskt sätta upp riktiga mål, och gränser för mig själv. Regler att hålla sig till, men ändå utformade så att man kan leva lite och njuta av livet också. För det ska inte behöva vara en plåga och ständigt samvetskval för sina matvanor, det är inte heller hälsosamt.

Hm, det här var inte ett riktigt riktigt inlägg. Mer lite tankar som satte fart efter en (fy skam på mig) kvällsmacka som jag visste att jag inte borde ta! Imorgon ska jag simma med Issa och då kanske vi pratar om det här, jag behöver lite fler idéer och tips om jag ska få mer självdisciplin.

Dags att göra iordning sig för sänghalmen! :)

Sov gott nu!




Tisdag

Idag hade jag mitt första "personliga" möte på arbetsförmedlingen. Det var inte särskilt långt men jag känner ändå att jag fick ut mycket av det! Jag fick ett tips för mitt CV, jag ska bli inskrivd på jobbgarantin för unga och få hjälp med studieval! :) Kändes bra när jag gick därifrån och visste att jag snart får lite förändring i vardagen, hoppas bara att man får så mycket hjälp och stöd som dom lovar!

Eftersom jag är hemma nästan varje dag har jag tagit på ansvaret att åtmistonne ta hand om disken dagligen. Så efter mitt möte gick jag hem lagade mat (blodpudding med bacon och lingonsylt!) och plockade in disken och torkade av bänken osv. Sen gjorde jag ett seriöst försök att komma nånstans med hallen, och jag lyckades bra! Har nästan rivit ner all tapet nu. Imorgon fortsätter demoleringen, men först ska jag och Issa till Eriksdalsbadet och simma! :D Vi ska mötas 10.00 imorgon så det blir en bra start på att gå upp i tid (mamma tjatar varje dag att jag ska gå upp senast 9.00...) och det är lättare när man ska göra nånting och vet att man inte kan dra sig eller sova längre! ^^

Ska städa upp lite till efter mig i hallen, sen blir det kanske några fler avsnitt av SATC! :)

God natt!

Rösträkningen är färdig!

Vi var lite sega med att räkna röster, eller rättare sagt så kom vi inte igång i tid för att det var så många förtidsröster, så vi var inte klara förens 12.30 med rösträkningen! Nu när jag kom hem var allt redan klart, Alliansen regerar fyra år till! Jag tycker det var lite tråkigt att missa hela valvakan och "spänningen" när rösterna kommer in en efter en. Men jag fick iofs vara med och räkna rösterna och se lite hur resultatet kom fram.

Kanske berättar mer imorgon om hur rösträkningen gick till! Men nu ska jag sova! :)

God natt! ♥

Löpningen går med framsteg!

Jag gör framsteg med löpningen bara efter en vecka! :) Förra veckan var ett helvete att springa men idag kändes det bättre. Denna vecka klarade jag att jogga 2km, sen blev det lite intervaller, gick två gånger mellan löpningen innan vi joggade sista kilometern. Tiden idag låg på 28,5 minuter för vårat spår på 4km. Förra veckan var det över 30 minuter, så det är ett framsteg och att jag klarade att springa längre sträckor idag än förra veckan. Nästa vecka är målet att springa 2,5 km utan att gå och slå den här veckans tid! Tror ni att jag (jag vet att Monika klarar det så det är lite upp till mig att bli bättre för varje vecka) klarar det?! :D

Efter förra söndagens löpning har jag varit på dansen, gymmat och gått på spinning, det är veckans träning. Veckan som kommer tänkte jag köra 5 träningspass, eller kanske 6 faktiskt! :D Dansen och löpningen är ju fasta dagar, men sen vill jag gå på spinning, afrodans, core eller Yoga också. Jag och Issa har också planerat att simma på Eriksdalsbadet den här veckan, men det är inte säkert att det blir så mycket träning av det, då måste vi ju simma några hundra meter! :)

Nu ska jag duscha och mentalt förbereda mig för rösträkningen ikväll! :)

Gå och rösta idag!

The Lord of the Rings

Tittar på Sagan om Ringen med Kattis, men det går väldigt segt framåt tycker jag! ^^ Filmen är ju 3 timmar lång så inte så konstigt att man nästan blir rastlös. Första filmen är ändå bäst då den inte är så dyster och tragisk. Det är mycket vackra landskap och bra musik i filmen tycker jag. :)

Nu ska jag titta vidare, bara 50 minuter kvar! ;)

Why does it rain?!

Idag fyller en av mina bästa kompisar år, Sophia, och det firade vi hemma hos henne med riktig fika! :) Det dumma var att det spöregnade ute när jag gick (sprang egentligen) till bussen! Jag hade paraply, men benen och fötterna blev rejält blöta ändå. Det var väldigt trevligt när man väl fick komma in och bli torr och varm.

Nu är jag riktigt mätt i magen efter massa fika och sen tacos från igår till middag! ^^ Min mage skriker på mig just nu i denna stund "SLUTA ÄTA!", och det kanske vore smart att lyssna faktiskt. Kvällens planer är att äta lite mer onyttigt och antingen spela Wii, titta på film eller titta på SACT-avsnitt! :) Måste fundera lite till vad jag är mest sugen på.

Imorgon väntar ännu en söndag med Monika i Alby's löpspår. Jag tänkte att imorgon är det min tur att bestämma farten! ;) Sen ska jag också försöka springa längre än jag orkade förra gången!




Micki! :)

Cissi! :)

Födelsedagsbarnet Sophia! <3


Söta marsipan-ankor va?! :)

Bowling! :D

Jag är laddad och snart reda att dra till Sickla och köra bowling med A! :D Jag håller tummarna för lite extra tur och skicklighet så jag kan göra i alla fall 1 strike! :P Jag meddelar resultatet när jag kommer hem igen.

Håll tummarna för mig! ;)

Jaha, jag vann inte idag. Men bättre lycka nästa gång?! :) Det var inte så stor skillnad på poängen, det var den första seriens fel då jag var så sopig och A började med att slå två strike i rad!


Torsdag!

Idag har kyl och frys fyllts på ordentligt. Jag har varit och storhandlat på egen hand! :) Det är lite jobbigt att släppa hem allt med egna händer, men vi har faktiskt en sån där "kärringvagn" som är guld värd när man handlar många tunga saker! Trots en hel vagn full hade jag två kassar brevid som jag bärde. Blev en kort paus hemma innan jag gick tillbaka till centrum för att träffa Micki och leta födelsedagspresent till Sophia. Sen snabbt upp på cykeln för att hämta träningskläder och syster, och sen vidare till friskis för att få plasts på populära spinningpasset med Lennarth! Vi hade tur, det fanns 5 platser kvar när vi kom dit en halvtimme innan passet började! Passet var grymt roligt och jag ser framemot att träna igen. Svettiga och glada gick vi hem igen för att duscha och ta det lugnt.

Imorgon väntar en rolig dag med A, vi ska spela bowling och jag satsar på att vinna! ^^ Men vi får se hur det går, jag är inte särskilt duktig även om jag vunnit över andra förut. ;) Kvällen blir det fredagsmys, jag ska göra tacos med kyckling och till det hemmagjord guacamole! :D Planen är också att hinna träna imorgon, får se om det blir core-passet eller om jag bara kör gym. Träna måste jag göra iaf, nu när jag äntligen har kommit igång igen! Jag är taggad att klara av mitt och Monikas löprunda inom en snar framtid! Om några veckor kommer jag, enligt Monika, inte tycka det är jobbigt längre. :P Vi får se hur det går, men det skulle ju vara kul att springa längre sträckor utan att tycka det är pest och pina. Tiden får utgöra hur det blir! :)

Tack för att du tog dig igenom texten! :D

Puss och kram! ♥

Mys-dress

Haha, oftast tittar jag inte så noga på reklamannonserna på facebook, men så såg jag den här mys-dressen! Lite ful är den, men den ser allt väl väldigt väldigt mysig ut att gå omkring med hemma i vinterkylan! :D Jag kollade in hemsidan, tyvärr var priset ganska högt! Annars skulle jag faktiskt funderat på att köpa en sån där mys-dress! :)

Vill du kolla in hemsidan till det här märket OnePiece, tryck på länken:
http://www.onepiece.no/store.php?cPath=136

My plans

Lite mer optimistisk nu, även om jag tycker att hela jobbgrejen är helt hopplös! Imorgon är planen att gå upp hyfsat tidigt på morgonen för att gymma och sedan gå till arbetsförmedlingen kl 12.00 när dom öppnar. Om jag har fattat det här med jobbgarantin för unga rätt, så borde jag få bidrag om några veckor. Man måste varit registrerad som arbetssökare på arbetsförmedlingen i 3 månader innan man kan få en ersättning. :) Jag registrerade mig nån gång i Juli! Okej, leva på bidrag är inte precis drömmen, jag tycker själv det är en sjuk livsstil, men tills man hittar ett jobb (det var svårare än jag trodde) måste jag ju leva på något! :O Inte kunde jag veta att det skulle bli så här jobbigt! Hur som helst tänkte jag slå två flugor i en smäll, efter AF åker jag till trollbäcken för att lämna cv på Ica och Vi och sen äta lunch med pappa som är sjukskriven just nu!

Så, om jag ska hinna till AF till 12.00 borde jag nog lägga mig snart så jag inte sover bort morgonen! :) Tänkte passa på att basta efter träningen på friskis, det är så otroligt avkopplande och skönt! Juste, jag kom på att jag har börjat planera för mer träning nu! Den här veckan blir en kick-start kan man lugnt säga. Idag var det dansen, imorgon gym, på torsdag blir det spinning med Lennarth (en av dom bästa spinn-ledarna, och roligast), fredag tänkte jag kanske på core och söndag löpning med Monika i Alby och kanske Yoga 1 på friskis. Sen var det ju dansafron på onsdag som jag skulle vilja pröva! ^^ Får se hur mycket kroppen pallar, men en ordentlig träningsvecka med minst 5 träningstillfällen är planerat för denna vecka. :) Det blir en ordentlig variation på träning och det kommer säkert göra det hela roligare. Det gäller ju att hitta något som passar en själv! :)

Nu ska jag göra iordning mig för sängen! Puss på er! ♥


I Alby efter Monikas och min första powerwalk på 4km-spåret! :)




Livet som arbetslös

Det börjar bli lite långtråkigt att inte ha en sysselsättning, det är snart 4 månader sen studenten och jag är fortfarande utan jobb (okej, jag har inte sökt så aktivt, men ändå!). Man fastnar i hopplösheten och det känns bara allmänt piss att söka jobb därför att det inte är lätt. Jag har dessutom fått ett brev från arbetsförmedlingen som säger att dom saknar mig, så nu måste jag gå dit innan den 19:e september för att fortsätta vara inskriven. Det är väl egentligen positivt, men det är alltid så långa väntetider där! Usch, man får ont i magen av att vara arbetslös, det blir bara värre och värre ju längre tiden går! :(

Nu är det dags att göra sig iordning för dansen. Jag skriver igen när jag har kommit på bättre tankar! Tills dess, ha det så bra! :)

Soff-surfning!

Premiär för min nya dator! :D Igår tillbringade jag lite tid med pappa och åkte och kollade på trådlösa routers, och tro det eller ej, men vi köpte en också! Passade även på att införskaffa en trådlös mus till min dator. Så idag när jag vaknat kopplade jag in routern och försökte hitta anslutningen på min dator. Det var där problemen började, jag höll säkert på en timme med att förstå vad det var jag skulle göra för att ansluta min dator till routern! Tillslut, efter att ha gjort x antal felsökningar, läste jag ordentligt det som stod i stora bokstäver och upptäckte vad jag missat, aktivera den trådlösa sändaren (eller vad man nu ska kalla det). Nästa problem var hur det skulle gå till, men nu jobbade hjärnan lite snabbare och ganska fort upptäckte jag ikonerna (Fn-knapparna) på tangentbordet som aktiverar olika funktioner och 'vips så hade jag aktiverat en trådlös sändare på min notepad! :D Nu går allting som på räls, och här sitter jag nu, datorn i knät, SATC på tv:n och en cupcake att mumsa på. Jag har officielt blivit en "soff-surfare" som min syster Mia kallade det för några dagar sedan! :)

Igår var också kvällen för utgång som jag Päron och Issa hade planerat förra veckan. Trots att jag var mycket trött (sov typ 6 timmar och var tvungen att ta en tupplur i soffan efter letandet av trådlös router) så lyckades jag tagga till för en utekväll på blå (okej, inte ett ställe som jag ville gå på har hört så mycket om det att jag hade ganska många fördomar, men det visade sig vara helt okej och priserna är suveräna!) tillsammans med Päron, Issa, Sarah, Filip och Adrian. Jag hade en riktigt trevlig och mysig kväll, höll ner på alkoholen så idag mår jag prima! :) Har som i ovanstående text spenderat tid med en trådlös router, men efter det var Monikas och min vanliga löprunda i Alby (vi träffas varje söndag och peppar varandra och kommer inte undan med dåliga ursäkter för att inte träna!) och just idag var första gången vi faktiskt sprang! Vi har valt det längsta spåret, 4km och det började väl ganska bra (jag tyckte tempot var för snabbt, Monika fick bestämma) men gick snabbt utför för min del. Flåsandes till max kämpade jag tappert till ridskolan (ungefär halva vägen avklarad) där jag verkligen inte orkade springa längre. :P Men jag fick inte gå resten av vägen så det blev intervaller istället.

Nu har jag skrivit extremt mycket så det är nog dags att avrunda! :)

Puss puss! ♥


Testade webbkameran, och den fungerar i alla fall! :P

Cupcake-partyt!

Det vart en riktigt lyckat cupcake-party om jag får säga det själv! :) Det blev många fina olika cupcakes och jag tror ingen var beredd på att det skulle vara så ambiöst som jag gjort det. Jag glömde dock ta kort på cupcakes när jag lagt upp dom på trevånings-kakfatet, det kom jag på när alla nästan var slut. ^^ Jag hade i alla fall väldigt roligt och tackar alla vänner för många användbara!? presenter! :D

När det gäller min otur att göra mina händer illa så fortsatte det igår, helt plötsligt på morgonen innan dansuppvisningen upptäckte jag att en nagel hade gått av så jag var tvungen att riva bort den.. :( Dom två dagarna innan råkade jag först skrapa bort en bit hud på en knoge (det svider faktiskt fortfarande så fort jag tvättar händerna) och nästa dag skar jag mig i andra handflatan. Snacka om otursdagar för mina händer! ^^

Ikväll blir det utgång, förhoppningsvis med ett stort gäng, som jag Päron och Issa planerade förra veckan! :D Jag har laddat upp med mynta och lime, här ska göras mojitos ikväll!

Bildparad från igår! :) Observera att det inte är särskilt fina bilder! :P

















It's almost time for cupcake-partyt now!

Dagen före cupcake-partyt! Jag har hunnit med en hel del städning och bakning i sällskap och hjälp av Monika! :) Har gjort fyra av fem muffins recept (alla frosting görs imorgon) så jag är väl förbered. Hände dock en olycka nu på kvällen när jag skar upp ett bröd, kniven gick rakt genom brödet och i min hand! Så nu har jag ett långt skärsår i handflatan, mycket opraktiskt på många sätt och vis!

Imorgon ska jag upp tidigt igen för dansuppvisningen för skolklasser. Sen måste jag handla några saker jag missat och efter det hem igen och städa och baka! :D

Pussar! ♥

Handlat för bakmästerverk! :)

Nu ser jag verkligen fram emot morgondagen då jag ska baka en massa hela dagen! :D Förutom det måste det också städas, men det är ganska kul det också! ^^ Jag har skrivit upp 5 olika recept på cupcakes som jag tänkte göra, och till det 5 olika frostings. Nu när jag var och handlade köpte jag fina dekorationer att ha på toppen, så dom kommer bli så fina! :D

Nu ska jag mysa ihop mig i soffan med en film! :) Får se vad jag är sugen på för film..


Tänk om man kunde göra så här fina cupcakes!? :)
Hittade en väldigt mumsig inspirationsblogg om kakor!
http://bakalitenkaka-tove.blogspot.com/

Bara ett år kvar i tonåren

Sååå, nu är man alltså 19 år helt plötsligt. Igår var min riktiga födelsedag, men det kändes inte så alls för jag deppa ner mig i "måste-hitta-ett-jobb"-ångesten. Det svåra är att det är ingen som söker personal, man kan inte ens få ett jobb på ICA! Men det är klart att det inte är helt omöjligt om man inte är kräsen och ger fanken i att man ska ha ett jobb. Usch nej, nu går vi vidare i livet och tänker inte så mycket på det!

I måndags drog jag in till söder för att hämta min cykel. Köpte en ny cykelhjälm på morgonen också för att vara säker i trafiken! :) Efter att väntat en timme på att dom skulle montera klart cykeln kunde jag äntligen få påbörja min cykeltur hem till Tyresö. Lite jobbigt och ganska varmt var det, men det tog inte mer än 1 timme och 10 minuter! Efter det var jag riktigt nöjd med mig själv. Sen var det dans och kör på kvällen så dagen rullade på ganska snabbt. Igår var det alltså min 19-årsdag, men den var väldigt alldaglig. Jag åkte in till stan och åt lunch med Tina, sen åkte jag hem och grät för min jobb-ångest och på kvällen gick jag på möte om valet och rösträkningen som jag ska jobba med! :P

Idag är humöret mycket bättre! Jag gick upp väldigt tidigt för att gå på informationsmöte/intervju på ett café som söker personal. Det är många sökande, men jag tyckte det gick hyfsat bra för mig. Kanske har en liten chans iaf! Sen åkte jag direkt till centrum och lämnade mitt CV på ICA, Konsum och bokhandeln. Men det ser inte så ljust ut så jag måste nog ta en runda i hela stan med mitt CV..

Nu ska jag fortsätta göra lite nytta här hemma!

Puss och kram! ♥


Ännu en bild från lördagens firande! :)

Min (nästan) födelsedag :)

Nu är jag fullproppad med tårta och mat efter dagens firande! Jag kom på att jag borde tillägga att jag faktiskt inte fyller år förens på tisdag. Presenter jag fått är en dator av pappa, en cykel av mamma (måste kanske cykla hem den från söder!), ett par vita skinn-Converse och en flaska mousserande av Mia, två tröjor av Tina och pengar av farmor och mormor! :) Kattis present får jag på tisdag! Tårtan som jag bakat själv var jättegod, dock vet jag nu vad som kommer göra den ännu godare tills nästa gång. Efter firandet så åt jag, Mia, Kattis, Mamma, Tina och Jonatan på resturang.

Det vart en lyckad dag iaf! Här nedan kommer lite bilder från min dag! :)


Min ful-fina tårta och jag! :)

Jonatan och Tina, så söta! ♥

Mia och jag med tårtan!

Blås, blås, blååååås!

Mia, Kattis och Mormor

Jag och Kattis, jag är väldigt överaskad!

Nya Conversen!

Väldigt söt flaska! ♥




Hipp Hipp Hurra

Idag ska min födelsedag firas! :D Men jag fick tjuvstarta lite redan igår, efter att jag varit hos tandläkarn (mycket fina tänder hade jag!) köpte jag pizza och så kom pappa och hämtade mig och samtidigt gav mig min första present; min första alldeles egna bärbara dator! Jag provade den såklart igår och den är verkligen super! Men efter att jag tagit internet sladden och kopplat in den i min dator och sedan satt tillbaka den i vår stationära så slutade både telefonen och bredbandet att fungera. :P Så jag hann inte skriva ett fint inlägg från min egna dator.. Nu har allt konstigt nog börjat fungera igen, bara sådär, och jag vågar inte koppla internet till min dator igen. ^^

Jag fick, som har mest ledig tid av alla, baka min egen tårta. Vi har gjort den förut så jag vet att den kommer vara god! Jag smakade lite på glasyren som rann över och den var gudomlig. Jag tror faktiskt att den blir godare bara för jag har bakat den själv! Jag ska ta ett kort på den sen och lägga upp här, och förhoppningsvis fler bilder från kalaset med familjen. :) Nu börjar det bil dags att göra sig i ordning.

Puss och kram! ♥

Inventerings dax

Idag har jag faktiskt jobbat! :D Fick hjälpa till med inventeringen på Lagerhaus idag, så jag har haft ett så kallat "artistjobb" idag. Kom dit sju imorse och begav mig inte därifrån förens fyra, så det blev fler timmar än jag trott innan. Men det är förstås bara bra, mer pengar i kassan!

Ikväll blir det förhandsvisning av filmen "Going the distance" på Park. Tanken är att Päron ska följa med, men nu får jag inte tag på henne.. :/ Hoppas det löser sig!

Kramar ♥

linneakrusbar

"The clouds I can handle. But I can't fight with an eclipse."

RSS 2.0