Måndag

Hade körlektion på bilskolan idag och efter att ha kört med mamma 4 gånger sen förra veckans lektion kom jag äntligen vidare ett steg! Det är nämligen så att man övar och kör stegen i ordning och vart efter jag verkligen kan varje moment kryssar man för det och går vidare till nästa moment. Så nästa lektion får jag börja med start i motlut/medlut och backning, vändning och parkering! Privat har jag redan börjat med det, så jag hoppas jag kan komma vidare ganska snabbt med det! :)

Efter lektionen mötte jag upp Sandra på bussen och åkte till Eriksdalsbadet. Vi köpte sommarkort för utebadet så nu kommer det simmas en hel del i sommar! Förhoppningsvis får vi en snygg solbränna också. ^^ Första veckan, alltså nu, simmar vi 1000 meter. Därefter ska vi öka längden under sommaren så att vi i slutet simmar 2000 meter! :) Om vi är duktiga och simmar minst två gånger i veckan kommer konditionen bli bättre och då kommer det också gå snabbare att simma, något vi ska hålla koll på under sommaren!

Lifestyle

Hur många gånger i livet kan man försöka ändra livsstil? Eller ännu viktigare kanske, hur många försök innan man gjort en hållbar livsstilsförändring?! Sandra kom till mig i veckan och ville att jag skulle vara hennes coach för ett projekt att gå ner 10kg på 100 dagar. Jag tycker inte vikten spelar så stor roll, det viktiga är hur man mår och känner sig! Vill man t.ex bli av med lite fett kanske inte vågen säger hela sanningen, för om man börjar träna så bygger man muskler som väger mer än fett. Så bara för att vågen står stilla, eller till och med ökar, kan man ha tappat cm runt kroppen!

Jag ska försöka hjälpa Sandra så gått jag kan och på vägen också mig själv! Vi har lovat varandra att simma tillsammans minst en gång i veckan nu resten av sommaren. Självklart kommer jag träna på friskis också, har bestämt mig för att springa tjejmilen med Monika i höst så jag måste hålla igång löpningen!

Vad gäller min kost är det dags att sätta upp lite regler för mig själv, igen. Har gjort det många gånger, men jag bryter gärna mot mina egna regler.. Fick en påminnare när jag i torsdags sa att jag inte tror på att bara äta sötsaker på fredag och lördag, och min mamma sa "det är ju det som är normalt! Det går inte att äta varje dag för då slutar man som mig!" Alltså nu har min mamma gått ner i vikt dom senaste åren, men hon har vägt över 100 kg och det är en siffra jag aldrig vill komma i närheten av.

Nej du! Jag ska inte låta mitt sockerbegär ta över mitt liv och tänker inte förstöra min hälsa, så nu måste jag seriöst, jag menar seriöst, försöka ändra mitt beteende och träna regelbundet. Tränar jag, mår jag bra, och om jag mår bra trivs jag också med min kropp! :)

Puss! ♥


Btw, jag och Sandra kommer ta mått på kroppen varje vecka! Dock ska jag inte lägga ut dom på Sandras begäran! :) ♥

And so it goes..

Igår hade jag och Sandra planerat överraskningsfika åt Monika som fyllde 20 år i tisdags. Jag hade gjort mintchokladcheesecake och Sandra skulle köpa bubbel! Men allt gick, om man får säga så, käpprätt åt helvete på grund av flera omständigheter så som att Monika var dubbelbokad och ställde in mötet med Sandra för det inte var så viktigt.. ^^ Inte kunde hon veta förstås att det var något annat som låg bakom! Det slutade med att Sandra kom hit själv och vi fikade själva. Monika kommer hem till mig idag istället efter jobbet!

Övningskörningen går framåt och det känns bättre och bättre hela tiden! Det är långt kvar till körkortet, men den här veckan har jag varit riktigt duktig och kört varje dag efter körlektionen i måndags. I tisdags efter styrelsömötet körde jag hem från Fornudden hem till mig. Första gången jag körde en väg med trafikljus och korsningar! I onsdags körde jag hem Sandra till Raksta och tillbaka. Deet var lite läskigt eftersom det är smal och kurvig väg och många ställen med dålig sikt! Det gick hyfsat bra, mamma blev lite arg bara när jag körde på fast jag inte riktigt såg om det kom nån bil när jag svängde ut på vissa ställen! Men så blir det i början när man inte riktigt lärt sig hur man hanterar bilen på bästa sätt. Slutligen körde jag en stund igår kväll efter jag jobbat på friskis. Idag får jag vila för mamma ska vara borta ikväll, men lördag och söndag kommer jag köra igen så jag har kommit vidare i körningen till min tredje körlektion på bilskolan på måndag! :) Undrar om jag kommer hinna ta körkortet tills min födelsedag?? Det är mitt mål iaf!

Tjing tjing!


Mintchokladcheesecake! :D Mums fillibabba! ♥


Nam nam nam..

"Vem kan stoppa mig när jag bara rullar fram.."

Styrelsemötet var som förväntat intressant och mysigt! :) Ekonomin ser ganska bra ut inför resan och vi har konsertvana efter konsertresan till Småland, konserten förra veckan och sedan efter konserten vi ska ha den 12 juni! Vi delade in alla körmedlemmar i rummen i Barca så det är fixat och klart när vi kommer fram. Fick reda på när vi flyger också, 06.45 går planet vilket betyder att man måste åka mellan 03.00 och 04.00 hemifrån!! :P Härligt jaaoo!

Fick skjuts av mamma till mötet eftersom jag inte riktigt vågade mig ut på vägen när det är lite mer trafik, men när hon kom och hämtade mig igen vågade jag sätta mig i förarsätet! Runt niotiden på en vardag är det inte så mycket trafik, å det var bara att köra på! Jag var nervös hela tiden dock, hjärtat rusade iväg då jag körde hela vägen med stoppskylt, trafikljus, korsningar, 70 väg och rondell! Trots det gick det faktiskt bra, även då jag vid sista svängen trodde jag fick motorstopp (fast jag inte fick det) och startade om bilen. Parkerade bilen perfekt, på första försöket dessutom, på vår parkeringsplats under tak med en stolpe på höger sida om platsen! :D *Stolt!*

Lika som när man är naken känner man sig naken när man kör i början; vet inte riktigt
vad man ska göra och är nervös som sjutton för vad som kan hända! ^^

Long time, no see

Är medveten om att det är tusen år sedan jag skrev sist! Men jag har helt enkelt inte haft lust att skriva! :P

Lite som har hänt senaste tiden är: övningskört några gånger, haft kuratorsamtal varje tisdag, gått på bio och sett Rio och Pirates, sökt lite jobb och gått på världens flumigaste intervju/info-träff, gått på promenader med Eve, tränat, spelat minigolf, ätit tårta och träffat Monikas pojkvän, festat, varit bakis och fått dödsångestattack. Typ lite så där!


Ikväll är det styrelsemöte med kören! Alltid väldigt intressant att gå på, mysigt är det också med fika och te! :)

Puss ♥


Ingrid, Eve och jag på PURE! :)

Man ska göra det bästa av den tid man har!

Så här års är det inte så dumt att inte jobba eller gå i skolan. Även om det är en jobbig situation att inte ha en inkomst! I alla fall, Sandra sov över hos mig till igår för vi var på skiva tillsammans i måndags. Vädret var ju så fantastiskt och det var riktigt varmt så vi bestämde oss för att göra en liten cykeltur till Tyresö Slott! Tar runt 25 minuter att cykla dit, höll inte riktigt koll på tiden, lagom långt tycker jag! När vi kom fram tog vi en fika ute på borggårdscaféet. Det är det perfekta stället att fika på innan alla har sommarsemester, för då är det nästan ingen där och man får fika i lugn och ro med endast naturens ljud i bakgrunden! Jag och Sandra var dessutom dom ända som satt ute så vi fick väldigt exklusiv tystnad! :) Efter fikan gick vi ner till vattnet i parken och chillade på en brygga ett tag innan vi gick tillbaka till cyklarna och begav oss hem till mig.

Sa hej då till Sandra vid halv fem, jag hade möte med min kurator då. Efter det mötte jag upp Eve i centrum och handlade mat för kvällen. Vi gjorde currykyckling med svamp och paprika i ugnen med ris till! Började titta på filmen "Eat pray love" medans maten var i ugnen och i väntan på Eurovision, men hann inte titta klart till 21.00 då Eurovision började! Fanns en del bra låtar, bättre än förra året tror jag, men det sög ju att Norge inte kom vidare som hade en grym låt!! :(

Det var en riktigt bra dag! Mer av sådana! :D








Fixar trixar-dag

Blev ingen utgång igår, men det var bra det för jag var ganska trött! Har fortsatt att städa, fixa och trixa idag här hemma. Tänkte överraska mamma när hon kommer hem i natt, så jag fixade skrivbordet till datorhörnan och satte upp och kopplade in den stationära datorn! Fick sällskap av Monika senare på dagen som hjälpte mig att rensa på mitt rum. Kläderna var ju redan färdigrensat, men vi gick igenom mina smycken och skönhetsprodkter som jag också har i överflöd! Det jag inte vill ha kvar ska tjejerna få kolla på imorgon också förutom alla kläder! Jag bakade cheesecaken som vi ska mumsa på imorgon kväll! Den kommer bli supersmaskig, provsmakade lite på smeten och den var riktigt lovande! :D Har också planerat något gott att dricka till alla.. ^^

Klockan tickar, ska borsta tänderna och plocka bort saker från sängen innan jag kan sova!

Sov gott! ♥

Woop woop, party ikväll!

Sitter och väntar på svar från Eve om när vi ska åka in mot stan, blir utgång ikväll! Jag hade tänkt hinna duscha innan och fixa mig, men nu 20.00 börjar Vampire Diaries och det vill jag helst inte missa.. Kanske hinner se det, jag vet inte när vi ska åka än så! :P

Trevlig helg och hoppas ni har en bra fredag, vare sig det är utgång eller fredagsmys! ♥

Me like Goodiebag!

Det blev en trevlig kväll på eventet igår! När vi kom dit strax innan 18 håll dom fortfarande på med förberedelser, men sen började resten av gästerna komma in och vi lämnade in jackorna och fick samtidigt en biljett till goodiebagen och en biljett till ett glas rosé. Uppdukat på bardiskarna fanns kex, ostar, vindruvor, jordgubbar och på borden hade sponsorer som Delicato och Vitamin Well lassat på med chokladbollar, mazariner och smaksatt vatten. Blondinbella höll tal (typ hoppade upp och ner när hon pratade) likom flera andra. Kände inte igen fler "kändisar" än Blondinbella själv, Paris från Big Brother (som var med för flera år sedan) och redaktionen från VeckoRevyn. Runt åtta hade redan en massa människor gått så vi började röra på oss också. Hämtade våra goodiebags, som innehöll ganska mycket skoj, innan vi gick!

Jag väntade tills jag kom hem med att kolla ordentligt på allt som fanns i goodiebagen. I den hittade jag två olika märken med tamponger, ett armband, ett par örhängen, ett nagelvårds-kit, två nagellack, Egoboost Magazine, Moderna Hem och ett läppcerat! :) Gratis är bra!

♥♥♥

Later!

Nu rullar jag till Eve för att göra oss i ordning tillsammans för festen ikväll! :) Kanske blir lite bilder, beror på om jag vågar ta några där! ^^

Puss ♥

Later!

Nu rullar jag till Eve för att göra oss i ordning tillsammans för festen ikväll! :) Kanske blir lite bilder, beror på om jag vågar ta några där! ^^

Puss ♥

Egoboost releasefest ikväll!

Jag har fått äran att följa med Eve och hennes syster Ame på ett event ikväll, releasefest av Blondinbellas nya tidning Egoboost magazine! Jag har aldrig följt blondinbellas blogg så för mig är det bara själva eventet som ska bli spännande och intressant att se hur det går till! Sen gissar jag på att det kanske kommer vara lite kändisar där också, och det är alltid intressant. ^^

Frågan är nu, vad ska man ha på sig?!

Tänka sig också, jag kommer vara på fest på Sturecompagniet! :D Awesome!!

Uppdaterade mig lite och läste Blondinbellas blogg, ganska bra faktiskt: http://blondinbella.se/



Oh crap.

Hann knappt gå upp innan telefonen ringde, hoppade in och jobbade till stängning. Fick dock reda på tråkiga nyheter, för min del bara, kommer INTE få jobba i sommar. Det känns riktigt jobbigt att ännu en gång bli utan jobb och att andra har blivit prioriterade för att dom är bättre säljare och är personer som passar bättre i företaget, som är mer "Lagerhaus". Jag blir ledsen för att jag aldrig duger tillräckligt, jag är för snäll, för försiktig, för rädd att ta för mycket plats för att nån ska se mig och vad jag är kapabel till. Dock har jag själv alltid vetat att jag inte är en säljare, det ligger inte i min natur att skarma kunder och övertala dom att köpa saker, och inte vill bli det heller! Hur som helst blev jag ganska nedstämd av detta och var tvungen att gråta lite när jag kom hem i mammas famn.

Sen skärpte jag till mig och gick vidare i livet! :) Jag och mamma åkte ut i skymningen för att övningsköra. Gjorde i princip samma sak som med körskolan, skillnaden är att mammas bil är grymt mycket svårare att köra med! :P Kopplingen är trög, växeln är svår att lägga i och ratten måste man ratta runt dubbelt så mycket för att svänga. Men som mamma sa, kan jag köra vår svåra skrutt-bil kan jag köra vilken bil som helst! :)

Sov gott! ♥

Vad händer när garderoben blir full?!

När man tycker om att shoppa kläder och inte rensar ut gamla när dom nya kommer in skapas det efter ett tag lite problem! För mycket kläder och för lite garderob! Visst man kan öka utrymmet lite grann med en extra byrå, men sen måste man faktiskt börja rensa regelbundet. Nu går jag genom min garderob lite då och då och slänger ut kläder som inte längre används, är för små etc. Jag är dessutom lite lat så det jag rensat ut har bara hamnat i en påse.. Men, jag kom på den utmärkta idéen om att bjuda hem alla mina tjejkompisar för att titta på alla utrensade kläder! Förutom att klädhögen blir mindre får jag också umgås med alla mina kära tjejer på en gång! :D För att göra allt ännu roligare har jag föreslagit att alla kan ta med sig utrensade kläder så har vi ännu mer att leka med!! Kläderna som blir över efter vårt möte kommer jag dumpa hos myrorna, pingstkyrkan eller liknande! :)

Klädbytardag är inget nytt, men det blir första gången för mig! Tänkte göra kvällen extra mysig och bra-ig genom att baka något gott.. :) Ska förstås städa här hemma också, men det är mest för min egen skull.

Nu kallar sängen på mig!

God natt och sov gott! ♥

Körlektion nr 1

Körlektionen tidigare idag gick galant! Hade en 80 minuters lektion, så jag hann köra väldigt mycket, och långt! :D Började på en parkering och krypkörde ca 5 minuter och när läraren märkte att jag redan kunde det väldigt bra körde vi vidare mot ett villaområde (Lindalen), blev lite rädd när han sa att jag skulle köra ut i rondellen (väldigt mycket trafik just där) men han sa lugnt att han kunde hjälpa mig. Så jag fick styra ratten medans han skötte pedalerna och växeln från passagerarsätet! Väldigt konstigt kändes det! Övade lite på att ratta långt åt höger och vänster för att få in ratt-grepptekniken för tvära svängar osv. Sen fick jag faktiskt köra själv på vägen! Övade på starta och stanna runt kvarteret i Lindalen innan jag körde vidare på Ältabergsvägen mot Älta. Hur kul som helst att komma ut på riktiga vägar och köra lite snabbare, la i 4:an i växel för första gången! Åkte ända bort till koloniområdet vid Ohrhem (typ sköndal) och sedan tillbaka till Lindalen. För mig har jag kommit vidare väldigt långt idag, och det var dessutom kul! :) Nu blir det att nöta på allt flera gånger med mamma innan nästa lektion.

Det känns bra det här hörrni! :D

Sov gott! ♥

Tut tut, här kommer jag!

Snart är det dags för min första körlektion på bilskolan här i tyresö! Jag ser verkligen fram emot att komma vidare med körningen nu och ska öva med mamma så mycket vi hinner. Igår tog jag även upp körboken och började läsa på dom första momenten. Trots att jag fixade körkortstillståndet för två år sedan har jag inte alls kört mycket. Började på parkeringen första sommaren och kom aldrig längre än så förens i höstas då jag och mamma tog en sväng runt ett kvarter i industriområdet skrubba. Förra veckan körde vi där igen efter att väntat ut vintern och det var som att sätta sig på cykeln igen, allt satt kvar i kroppen trots flera månaders uppehåll! Så nu är det dags att satsa på det är jäkla körkortet, några körlektioner på trafikskolan och sen öva öva öva privat med mamma.

Önska mig lycka till!

linneakrusbar

"The clouds I can handle. But I can't fight with an eclipse."

RSS 2.0