Misslyckad eller..?

Känner att jag vill skriva mer om dieten jag följer, men just nu har det stått stilla på vågen i flera dagar och jag känner mig lite misslyckad på det sättet. Jag kan väl erkänna att jag inte följt den till 100% varje dag, men jag har inte ätit bröd, pasta, potatis, ris etc. Då undrar jag vad tusan det är som är fel! Jag har tränat nästan varje dag, ätit normala potitioner mat och följt dieten till 99%. Har min kropp börjat bygga muskler av all träning? Äter jag för mycket? Jag försöker intala mig själv att jag gått upp i muskelvikt och samtidigt tappat fettvikt och det är därför vågen står still. Trots det känns det som jag misslyckas, och jag blir mer ledsen och bitter för varje dag jag ställer mig på vågen och den visar samma siffror.. :/

Åh, nu känns det väldigt deprimerande! Ska försöka rycka upp mig, laddar inför spinning imorgon, tänker inte sacka med träningen! :) Håller tummarna nu, snälla ge mig några hg mindre imorgon!!!


Börjar synas ordentligt att hösten är här nu! Bilden tog jag förra året :)

Hurtbulle! Hepp hepp

Det känns som jag testar på nya saker varje dag nu! Igår gick jag ut med Eve utan att dricka en droppe alkohol, det är ju inte tillåtet att dricka alkohol under dieten! Det var faktiskt riktigt intressant att se hur folk beter sig på fyllan och att man har sån bra koll på allt runt omkring sig. Sen mår man ju inte dåligt nästa dag, vilket är ett stort plus. Vi gick upp strax innan nio för att gå på ett spinningpass 10.30 och hämta ut biljetter 50 min innan! :P Hurtbullar till 100%!

Något så där negativt med den här dagen är att det inte hänt något på vågen sen igår. Men det är bara siffror och jag vet ju egentligen att det inte går så fort att tappa fett-kilon! :P Förhoppningsvis blir det en positiv upplevelse imorgon istället! :)

Puss och kram ♥


Kärlek! :) Sophias födelsedagsfirande med 80-tals tema!

Bakslag är inge kul

Jag bestämmer mig för att börja äta grönsaker idag, alltså gå in i andra fasen! Igår blev jag jätteförvånad när jag ställde mig på vågen, vikten hade nämligen åkt upp igen! :O Inte över startvikten men då låg jag på -0,8 kg.. Inte så roligt när det är meningen att man ska "rasa i vikt"! Idag har det gått ner igen, nu ligger jag på -1,1 kg, men jag hade lite hoppats på mer än så den här veckan. :( Aja, jag ska inte ge upp, det kanske bara är för att jag tränat så hårt och kroppen samlat på sig massa vatten?! Nä, nu rycker jag upp mig och fortsätter kämpa!!

Dags för frukost! :D

♥ ♥ ♥

Träning

Som rubriken lyder har jag tränat på ganska bra den senaste veckan, konditionen är dock fortfarande ganska dålig, och dessutom provat på "nya" pass på friskis (nya för mig). Igår var jag, Eve och Ame på Intervallflex, ett ganska tufft pass insåg vi snabbt, och det blev verkligen en spark i baken för konditionsträningen! Sen idag provade jag och Ame jogg/cross för att komma igång med löpning som vi båda varken tycker särskilt mycket om eller är bra på! ^^ Men det gick trots att jag var lite orolig om jag skulle klara det! Vi joggade i riktigt långsamt tempo och det var tre stopp med styrkeövningar, i slutet på joggingen körde vi intervallträning. Hela gruppen joggade långsamt på led och den som var längst bak skulle springa förbi ledet och ta täten, så går det runt några varv.

Jag är riktigt nöjd med min insats och har till och med lovat att följa med nästa vecka också. Det är med gott samvete jag går och lägger mig med träningsvärk, som antagligen fördubblas tills morgondagen, och ser fram emot fredag!

Trevlig löningshelg! :)


"Modell"-bild tagen av Lennarth Sundberg tidigare i år!

Dag 3

Jag sitter just nu och äter frukost, te, yoghurt med kanel och omelett med kalkon och basilika! :) Jag gör som man enligt dieten ska göra varje dag, väga sig på morgonen, och hurra det händer faktiskt nånting varje dag! Idag, efter 2 dygn på dieten, har jag tappat -1,2 kg!! Det blir verkligen en morot att väga sig varje dag, jag blir peppad när jag ser framsteg och det ser jag lättast på vågen. Sen kommer vi självklart mäta kroppen en gång i veckan också, men där märks det mindre fort, därför räcker det med en gång i veckan.

Det negativa med den här första fasen är att det är så sjukt tråkigt och svårt att variera! Man får liksom bara äta kött, fisk, skaldjur, fågel och lätt-mejeriprodukter (kryddor, vinäger och citron är tillåtet också). That's it. Sen mådde min mage inte alls bra igår, men det har antagligen inte med dieten att göra, utan var nog en släng magsjuka eller matförgiftning (nån elak bakterie måste det varit!)..

Puss på er! ♥


Så här glad känner jag mig idag!

The day comes to an end

Första dagen på dieten är snart slut och det har gått riktigt bra! Till middag blev det stekt lax med keso, det blir väldigt enformigt men man överlever en vecka som den här första fasen är. När andra fasen börjar (antingen till helgen eller måndag, beror på hur jag mår) får man ju äta grönsaker och sallad också! ^^ Jag och Eve tog mått på varandras kroppar idag innan vi tränade. Avslöjar inte siffrorna nu, men vi ska mäta en gång i veckan och se om vi gör några framsteg! :)

Det är bra att jag är sysselsatt med olika saker nästan hela veckan, då hinner jag inte tänka så mycket på mat. Imorgon ska jag på massage på förmiddagen och sen har jag en lektion i webbdesign och på kvällen jobbar jag på friskis! Måste jobba på ett skolarbete imorgon dessutom!

Ska försöka komma i säng innan 23.00 ikväll, en halvtimme har jag på mig!

Sov så gott! ♥


Svårt att fatta att det var en månad sen jag och Emelie åkte till Grekland och gick runt i 30°C värme och nu är vi i Sverige med 15°C

Dag 1

Idag är första dagen på Dukan dieten och hittills (har bara hunnit äta frukost än så länge) har det gått bra. xD Till frukost blev det äggröra med en kalkonskiva och basilika, yoghurt med havrekli och te. Till lunch blir det köttfärsbiffar med kesellaröra.

Idag kommer jag börja dokumentera min vikt och mina mått på kroppen. Jag känner dock inte för att redovisa siffrorna här (än), bara framstegen. Alltså kommer jag skriva t.ex vikt: -2 kg, midjemått: -4 cm osv. Mitt mål är iaf att gå ner 12 kg, så det blir delmål på -3 kg, -6 kg och -9 kg.

Måste dra tillbaka till skolan! Hej svejs!

Ny säng!

Nu har jag en ny säng, en stooooor säng! :D


Förra helgen..

Lite bilder från mitt födelsedagsfirande förra helgen! :)


Två tårtor fick jag faktiskt, en med 20 ljus! :)




Mamma, Mia och lilla Nova! Så sött! ♥

Som man bäddar..

Imorgon kommer ett stort paket hem till mig! Det är min nya 140x200cm säng som kommer med hemleverans från IKEA. Så jag måste städa och plocka bort massa saker i mitt rum och utanför så den kommer in i sovrummet! ^^ Om allt går som det ska och jag får nån slags ordning på rummet kommer det en bild här imorgon!

Har förresten gjort stora framsteg med körningen. Idag övningskörde jag till och från IKEA och klarade det bra trots väldigt tät trafik och många två-filiga rondeller och korsningar och den stora läskiga motorvägen (södertäljevägen E4) som alltid är tjock med bilar! Nu behöver jag egentligen bara öva öva öva och plugga teorin så är jag redo för uppkörning! Kanske köra stadstrafik och fickparkera som jag har kvar på listan också, men annars har jag gjort det mesta!

Nu ska jag sova! :)



Min "donut" (badring) versus riktig donut! Lika som bär inte sant?!

I'm in love with two pair of boots!

Ansiktsbehandlingen jag var på idag var helt underbar! Verkligen värt varenda krona! Det var så skönt och man vill liksom aldrig att det ska ta slut! ^^ Efter 75 min klev jag iaf ut och kände mig som en ny människa, faktum är att jag nästan var det med olja i ansiktet och håret från massagen, och åkte till city för presentsökning. Hittade till slut en bra present till Sophia och en ny fin tröja/blus till mig. Kikade lite på Vagabond efter stövlar och blev kär i två par stövlar! Dock är dom väldigt dyra (1500 kr styck), så det tål att tänkas på om det är värt att köpa ett par.

Ikväll blir det kräftskiva hos Eve! Inte för mycket alkohol för min del, för imorgon blir det IKEA och jag ska övningsköra dit så måste vara i bra skick! ;) Nu blir det hopp in i duschen!

Puss på er! ♥


Passar på att festa till det och äta gott innan dieten börjar!
Sjukt dåligt beteende egentligen! xD

Älska det oförutsägbara!

Damp ner riktigt bra post i brevlådan igår! Nämligen semesterersättningen från mitt gamla jobb på Lagerhaus! :D Oförväntade pengar är alltid extra roligt (då dom inte alls är förväntade förstås!) och väldigt bra! Speciellt nu när jag bestämt mig för att uppgradera min säng till en något bredare säng. Så på lördag har jag en IKEA-dejt med Eve, mamma får också följa med mest för att jag behöver nån som kan köra bilen (eller sitta brevid när jag övningskör?!)! Förutom en ny säng ska jag också titta på nattduksbord eller liknande så jag får mer yta att ställa alla mina blommor jag fått (fick tre blommor i kruka när jag fyllde år)!! Sen hittar jag säkert något mer roligt och onödigt att ta hem! ^^

Jag passade även på, i mitt överskott av pengar, att ge mig själv lite lyx i form av ansiktsbehandling på fredag och massage på tisdag på axelsons elevbehandlingar. Elevbehandlingarna är ofantligt mycket billigare, men är fortfarnade nästan lika bra som färdigutbildade massageterapeuter och behandlingsutförare. Jag är inte så kräsen, det är fortfarnade lyx för mig! :) Den ekologiska ansiktsbehandlingen kostade 250kr (300kr om man inte betalar online) och massagen 200kr (250kr om man inte betalar online) och utförs på deras behandlingskliniker på Gästrikegatan 10 eller 17 i Stockholm (St. Eriksplan)! Ett tips för den som inte har så mycket pengar men vill unna sig lite lyx! ;)


Efter ansiktsbehandlingen har jag förhoppningsvis nästan lika mjukt och lent ansikte som en bebis (som min systerdotter Nova på bilden ovan!) <3

Dukan diet

Träffade Eve idag och hon ska tillsammans med mig också haka på dieten! Vi bestämde att vi börjar på måndag, då hinner jag bli riktigt frisk och kan sätta igång med hårdträning samtidigt! :)

För att förstå lite bättre vad dietet går ut på har jag kopierat information från tidningen MåBra's hemsida. Så här skriver dom:

Dukan-metoden bygger också på fyra de fyra faserna attack-, cruise-, sammanslagning- och stabiliseringsfasen.

Attackfasen: Proteiner

När: Dag 1–7

Det här får du äta: Bara proteiner, det vill säga kött, fisk och lätta mejeriprodukter.

Bra mat för denna fas:

  • All typ av fisk och skaldjur
  • Magert kött, tillagat utan matfett
  • Kallskuret kött med lite fett, till exempel skinka och kalkon
  • Kyckling och kalkon utan skinn
  • Ägg
  • Mejeriprodukter med lite fett, till exempel keso och naturell yoghurt.

Extra: Kaffe, te, vinäger, kryddor, citron, örter och senap – i lagom mängd.

Så mycket får du äta: Obegränsat, tills du blir mätt.

Cruisefasen: Proteiner + grönsaker

När: Dag 8 tills du nått din målvikt.

Det här får du äta: Varannan dag: Proteiner. Varannan dag: Proteiner + grönsaker.

Bra mat för denna fas:

Protein: se listan för Attackfasen.

Grönsaker:All typ av sallad, Aubergine, Bönor, Fänkål, Gurka,Kål, Mangold, Tomat, Zucchini, Paprika, Rädisa, Spenat, Sparris, Svamp,Selleri

Extra: Morötter, rödbetor och kronärtskocka, men ät inte dessa till varje måltid.

Så mycket får du äta: Obegränsat, tills du blir mätt.

Sammanslagningsfasen: Proteiner + grönsaker + kolhydrater

När: Från att du nått din målvikt. Fasens längd beror på hur mycket du gått ner i vikt. Du lägger på tio dagar för varje kilo du tappat. Har du gått ner fem kilo pågår fasen i 50 dagar.
Det här får du äta: Protein + grönsaker + kolhydrater

Fortsätt med en ren proteindag i veckan (Attackfasen). Välj samma dag varje vecka!

Under första halvan av Sammanslagningsfasen har du en dag i veckan då du får äta vad du vill. Under andra halvan av fasen har du två sådana dagar.

Bra mat för denna fas:

Protein: se listan för Attackfasen.

Grönsaker: se listan för Cruisefasen.

Kolhydrater: frukt, fullkornsbröd, ost, pasta, potatis, ris – och vin!

Så mycket får du äta:

1 portion frukt per dag

2 skivor fullkornsbröd per dag

40 gram ost per dag

1 portion av stärkelserik mat (exempelvis pasta och potatis) i veckan
1 glas vin i veckan

Att tänka på: Nu börjar du långsamt gå tillbaka till din normala kost.

Promenera 25 minuter varje dag under denna fas.

Stabiliseringsfasen: Protein + vanlig mat

När: Efter sammanslagningsfasen och livet ut

Det här får du äta: Nu får äta vad du vill sex dagar i veckan, Den sjunde dagen (dr Dukan rekommenderar torsdagar) får du bara äta proteiner.
Bra mat för denna fas: Ha maten från Sammanslagningsfasen som bas.

Att tänka på: Den här fasen ska hjälpa dig att hålla vikten livet ut. Det långsamma återgåendet till vanlig kost har gjort att din kropp inte längre är inställd på diet.

Ät tre matskedar havrekli, varje dag. Det är ett ”stabiliserande fiber”.

Försök behålla de goda matvanor du lärt dig under dieten.

Lev livet som att rulltrappor och hissar inte existerar. Det vill säga, rör på dig! Promenera minst 20 minuter varje dag.

Time to change

Sommaren kan vara en riktigt djävulsk årstid, sett till kost och träning, i alla fall för min del. Som jag sa tidigare, jag tappade mig själv lite nån gång i slutet av våren. Det blev mycket jobb och där upptäckte jag nackdelarna med mitt nya jobb, det är bullar och godis framför ögonen hela tiden och vi lagar så otroligt god personalmat (för det mesta) att jag ätit mig proppmätt nästan varje dag när jag jobbat. Vad som hände med träningen vet jag inte riktigt, mycket blev det iaf inte.

Nu har jag tröttnat, jag har totalt tappat kontrollen och måste vinna tillbaka den med drastiska metoder! Jag tycker inte att det är OK att gå upp 6 kg på 4 månader och jag är riktigt missnöjd med mig själv. Därför har jag bestämt mig att följa en diet så fort jag blivit helt frisk! Inspirerad av min syster Tina som gått ner 8 kg sen förra året och som just nu följer den nya dieten Dukan, tänker jag också prova den. Självklart ska jag samtidigt ge 100% när det gäller träning också! Jag har fått tillökning på friskis, min vän Eve har skaffat träningskort och hon är precis vad man behöver när man tränar (och man är en lite lat av naturen)! Förhoppningsvis lyckades jag övertala Sandra också att gå från SATS till Friskis och börja träna med mig. Hon har lovat det faktiskt!

Det tråkiga nu är att vänta ut förkylningen.. Jag kan inte träna och jag vill inte börja på diet om det kanske krånglar till mitt immunförsvar?! Jag vill ju gå in till 100% och är så motiverad för det här, så bäst är det trots allt nog att börja frisk och väl förberedd! I väntan förbereder jag mig och läser på allt om Dukandieten, och när det blir dags att börja, då är jag riktigt TAGGAD!

Ny årstid, ny start, ny livsstil!

Fortsättning följer...


Bilden säger det jag känner "Nu får det vara nog!!"

"It´s ALIVE!" - Gingy

Förlåt för min frånvaro. Jag tror jag tappade bort mig själv i våras! Jag har inte tröttnat på att skriva, bara inte riktigt haft tid och ork (latheten tog övermakten) under en lång tid. Mycket och litet har hänt under sommaren, jag fick ett extrajobb på waxholmsbåtarna i kafeterian, blev moster till lilla Nova på nationaldagen, gjorde tillsammans med resten av kören en fantastik resa i Barcelona/Cantenigrós med en andra plats i blandad kör tävlingen, åkte på semester med Emelie till Kos och slutar den här sommaren med en ordentlig förkylning!

Hösten är också tiden för min födelsedag. Därför tycker jag om hösten, den börjar alltid med något roligt (jag gillar högtider som min egen födelsedag, julafton osv)! Trots att jag var och är fortfarande lite sjuk så hade jag oerhört trevligt på min födelsedag och födelsedagsfiranden. I onsdags på min riktiga 20-årsdag firade jag tillsammans med alla mina systrar hemma hos den äldsta Mia med middag, tårta och filmmys! I lördags var mina närmsta vänner hemma hos mig och vi hade en mysig hemmakväll. Tanken från början var utgång senare på kvällen, men jag kände mig inte tillräckligt frisk för det. Slutligen så blev det firande med familjen och släkten igår med en lätt middag och fika!

Jag ska försöka uppdatera ofta nu i höst! :)

Puss på er! ♥


Två knäppisar kommer till Kos! :P


Men blir hyfsat brun och snygg!


Hade mysfrukost med regnet smattrande utanför! ♥ Höstväder


Världens sötaste systerdotter!! ♥


Dom bästaste systrararna i världen!! ♥


Jag ♥ paket

Tack till er alla som uppvaktade mig under den här veckan! Ni är GULD värda! ♥

linneakrusbar

"The clouds I can handle. But I can't fight with an eclipse."

RSS 2.0