Inspiration

Jag har gått igenom frysen och kollat vad vi har där, mycket köttfärs hittade jag! Och glass.. men den får ligga orörd där ett tag framöver! ^^ Sedan satte jag mig och började bläddra i mina böcker och tidningar efter goda recept på GI och LCHF mat! Jag är ganska så påläst om ämnet eftersom jag alltid tyckt att mat varit intressant och senaste åren även mat och hälsa. När man använder GI eller LCHF för viktminsking så fungerar kosten som sådan; genom att utesluta kolhydrater som är kroppens vanliga bränsle tvingar man kroppen att använda lagrat fett som energi, men det är viktigt då att man inte fuskar för så fort man stoppar i sig kolhydrater så går kroppen över till den vanliga förbränningen och det tar sedan någon/några dagar att återgå till att använda fettet som bränsle.
 
När det gäller GI och LCHF som långsiktig livsstil så äter man ju mer kolhydrater, men med lågt GI (glykemiskt index) alltså långsamma kolhydrater som fullkornspasta, råris, rotfrukter, surdegsbröd osv. Varför långsamma kolhydrater är bättre är för att det tar längre tid för kroppen att bryta ner sockret i de långsamma kolhydraterna och blodsocker kurvan blir jämnare. När man äter snabba kolhydrater bildas det så mycket insulin för att bryta ner dom på en gång och blodsockret går upp som ett spjut och sjunker sedan rakt ner i botten, och när den går neråt roopar kroppen efter mer energi och vi blir åter sugna på snabb energi. Ond cirkel, ja visst! :P
 
Åter till min planering. Jag skrev ner några förslag på olika recept och sedan handlade jag en massa grönasker och annat gott så kylen är laddad! :) Idag åt jag rester från i söndags, flygande jakob med sallad till till lunch och gjorde en enkel fiskgratäng med torsk spenat och grädde/creme fraiche och sallad till! Sen var jag på spinning nu på kvällen och AJ! vad träningsvärken kommer fort! :P Tveksamt om jag kan röra mig eller ens komma ur sängen imorgon! ^^ Vi får se, jag vill gå på Aerobics imorgon kväll egentligen, men om det gör väldigt ont kommer jag simma istället på dagen. :) 
 
 

Taggad

Precis som rubriken säger så är jag taggad. Taggad på att träna, ändra livsstil, göra sånt som är positivt för mig, se en helt ny mig (det finns mycket potential). Jag har sen flera månader nu haft problem och stundvis ont i min högra sätesmuskel. Anldening till varför jag fått problem där vet jag inte, det jag vet är att den högra sätesmuskeln är mindre och plattare; den har tydligen hamnat i något slags viloläge. Med den kunskapen känns det som att träna upp musklerna så mycket som möjligt är det bästa jag kan göra för tillfället! Det tar tid ibland att känna suget efter träning, för mig är det så iaf, men jag vill inte vara rastlös och jag vill inte vara svag, och ännu mer, jag vill inte ha ont i rumpan längre!! Jag är bara 21 år för guds skull!! :D
 
Så, jag borde sluta ett löfte och skriva varje dag vad jag har gjort för daglig aktivitet, men eftersom jag inte gillar löften och lätt får dåligt samvete om jag inte håller dom, så säger jag löst att jag ska försöka skriva vad jag gjort varje dag och kanske också vad jag ätit! :) För med träning kommer ju bra kost! Inget socker eller snabba kolhydrater borde få komma nära mig längre. Giftiga hälsodödande "mat" men åh-så-gott måste tillfälligt helt uteslutas! När jag har en egen kontroll över vad jag äter och kan kontrollera att äta "onyttigheter" i "lagom" mängder, då ska jag göra det. Nu ska jag lägga upp en veckomeny för veckans middagar, och planera träning för varje vecka. En vecka i taget i planering, sedan tar jag var dag som kommer och krigar mot inre demoner och sockermonster. :) 
 
Hmm, får skriva mer om mina smidda planer senare! Nu är det dags att packa träningsväskan och ladda för cirkelfys! Planerar att bli utmattad och kommer säkerligen lida av svår träningsvärk i alla delar av kroppen imorgon. Konstigt att man ser fram emot det! :P Det kanske är känslan av att man känner sig levande när man tränar och när träningsvärken kommer. 
 
Time to go! :) See you soon! 

"Working six to seven.."

Jag har visst låtit bli att blogg på ett tag! Kan tänkas att det är för att jag jobbat en hel del senaste månaden och inte har så mycket roligt att berätta. :P 
 
Så klart är jag på jobbet nu också! Började jobba 5.30 imorse och slutade vid 19 ikväll, vilken tur att det inte är ett normalt jobb och man sover i en egen hytt en våning över där man jobbar! :) Ikväll ligger vi vid Husarö över natten, igår låg vi vid Dragedet på Möja! Andra saker för intresseklubben att anteckna är att jag har varit duktig senaste gångerna jag jobbat själv en vecka och planerat en matsedel för hela veckan! Det är inte så dumt faktiskt, underlättar att ha planeringen när man beställer varor och varje dag när man ska ställa sig vid spisen och börja fixa lunch eller middag! Idag ändrade jag dock min lunchplan, istället för att göra fiskgratäng fick jag en impuls att göra spenatpannkakor (som är både mumsigare och går snabbare att göra!) när jag tog fram spenaten ur frysen till den tänkta fiskgratängen! :) På kvällen blev det sen hamburgare (utan bröd) med massa sallad och grönsaker, coleslaw, guacamole och pommes! 
 
Klockan går fort så här på kvällen efter en lång arbetsdag. Jag har lovat mig själv att släcka (ännu) tidigare ikväll så jag får lite mer sömn! Igår kunde jag inte somna särskilt fort så blev inte många timmars sömn.. :( Ordentlig sömn behövs när man jobbar så länge och går upp så tidigt, eller jag behöver iaf det! Jag är fashinerad av människor som känner sig "utvilade" efter 6 timmar, själv känner jag mig helt förstörd. Svullna ögonlock, rödflammig feber-ansikte, kanske lite huvudvärk och ofta ont i kroppen. 
 
Jag ser fram emot morgondagen. Vi har en rast ganska tidigt på morgonen, 8-10, då det faktiskt passar alldeles utmärkt att ta en löptur, eller joggingtur borde jag säga men det låter ju inte lika kul, då Boda inte är särskilt spännande plats. Det är skönt när man kan utnyttja tiden på ett bra sätt och faktiskt träna lite under jobbveckan! Om jag hade gått och lagt mig då igen så hade jag med säkerhet varit mycket segare och tröttare resten av dagen. Det är så bra när man kommer fram till sådana här saker, att man faktiskt tycker att det är bättre och skönare att gå ut i kalla vädret och springa än att lägga sig och sova 1,5h på morgonen! 
 
Uuuups, nu blev det en bibel om ingenting! :D Hehe! 
 
Så här fint kan det vara en morgon i skärgården! :) Jag gillar utsikten och soluppgångarna när man börjar jobba tidigt! 

linneakrusbar

"The clouds I can handle. But I can't fight with an eclipse."

RSS 2.0