Time flyes by

Tiden bara rinner iväg! Om tre dagar är det december och då två veckor tills jag, Sandra, Eve och Ame drar till London för shopping och julshopping! Har fått hyfsat mycket tider på Lagerhaus så lönen kommer vara ganska bra nästa månad, jobbade nu hela löningshelgen fredag-söndag. Oturligt nog lyckades jag bli sjuk fredag kväll, men jobbade ändå lördag och söndag med alvedon och ipren eftersom jag inte kände mig jättedålig och behövde verkligen timmarna. Men det går inte att slippa undan, sjukdomen slår tillbaka om man försöker smita! Vaknade inatt med hemsk värk i öronen och hög feber, insåg då att jag inte skulle kunna jobba idag som det var tänkt. Istället gick jag till vårdcentralen så fort jag vaknade igen på morgonen. Där får man sitta och vänta i evigheter först, typ 40 minuter, och sen när det äntligen var min tur tittade läkarn i halsen och öronen och konstaterade på mindre än 1 minut att jag hade öroninflammation! Okej, så skriver han ett recept på antibiotika och jag får traska till apoteket och köpa mitt penicillin.

Nu sitter jag här, trött och sliten och ont i öronen, skippade värktabletter idag eftersom jag tagit så mycket under helgen. Tror inte det är så bra att blanda med penicillinet heller! Men längtar London och all shopping som väntar där! Ska köpa julklappar till alla och massor till mig själv också för den delen! Kommer passa på att besöka Victoria's secret, Forever 21, Primark och andra ställen som inte finns i Sverige när vi är där. Måste skriva en shoppinglista och göra upp en budget, kommer behöva föra över pengar från sparkonton till resan! ^^


Det här blir andra gången jag reser tillsammans med Sandra! Första gången i Paris tillsammans med Monika också, en underbar resa vi hade tillsammans! :)


Kommer inte få en tråkig stund med systrarna Homonnai i London, har världens bästa resesällskap! ♥ (Vem har inte det egentligen när man får åka med sina vänner?!)

Nu börjar det närma sig

Sakta men säkert går tiden framåt och det närmar sig första advent och december. Än så länge har ingen snö synts till, lite oroande tycker jag, men ska önska varje dag att den ska ha kommit till julafton! Nu när det är mörkt redan innan 16 på eftermiddagen tyckte vi det var dags att hämta upp adventsljusstakarna och ställa i fönsterna i köket, så jag och mamma gjorde en tur ner i källarn och rotade fram lite lådor. Tog upp en jacka och mina vinterskor också för säkerhetens skull! Kanske snön faller ner helt plötsligt?!

Jag längtar också efter att städa och göra ordning i mitt rum och sedan pynta med julsaker. Svårt är det dock att ta tid till det när jag hela tiden har ett jobbigt historiearbete att göra och hela tiden har sån ångest över det. På fredag ska det här arbetet vara klart, har jag lyckats göra klart det då tänker jag ägna nästa helg till mitt rum! Skulle vara en perfekt helg om jag dessutom fick sällskap av någon av mina älskade vänner medan jag fixar mitt rum! ♥


Tankarna strömmar hela tiden. "Vad sägs egentligen där inne i din hjärna Linnea?!" Väldigt mycket, skulle jag svara!

Well that's good!

Har en förmåga att tänka på engelska ibland, eller ja ganska ofta, vilket jag tycker är ganska roligt! ^^ Det var inte det jag skulle berätta dock. Har ju som sagt börjat med GI-mat för ett hälsosammare liv i måndags, och imorse när jag ställde mig på vågen hade jag nästan gått ner ett kilo sen igår! Det var en härlig start på morgonen! :) Jag tog lite mått på kroppen igår, även dom visade resultat sen sist jag mätte mig. Så man kan säga att det går bra nu, jag mår faktiskt toppen (förutom att jag alltid är hungrig på kvällen och saknar sötsaker) ^^ och jag vet att jag kan klara mig utan sötsaker om jag verkligen vill. Idag på jobbet t ex fanns det muffins i vårt matrum och jag gick automatiskt dit för att titta (var lite hungrig), men kom snabbt på mig själv när jag kikade i påsen "men jag äter inte sånt här just nu!" och då stängde jag igen den och gjorde en kopp te istället!

Träningen går också bra. I tisdags var jag på gymmet, igår tog jag en promenad och idag tränade jag på gymmet på morgonen. För att öka förbränningen och få lite bättre kondition ska jag alltid springa på löpbandet först i minst 20 minuter har jag bestämt mig för! I mitt nuvarande långsamma tempo är det 3 km och över 200 förbrännda kalorier. Imorgon är det jobb och sen bio, Breaking Dawn!! Har gjort i ordning två matlådor till imorgon eftersom jag inte hinner åka hem mellan jobbet och bion. Har gjort GI-chokladbollar också som jag tänkte ha till biosnacks, synd bara att man inte får äta så många, för dom är riktigt goda!

Sussilussa i sängen är det dags för! Puss på er! ♥


Paris med bästa Monika och Sandra i våras! ♥♥♥

Allt för hälsan!

Var på "Allt för hälsan"-mässan i Stockholm i helgen och inspirerades av att själv bli mer hälsosam! Fanns massor av härliga böcker, jag bestämde mig för att köpa en med GI-recept för 6 veckor. Meningen är att man ska gå ner i vikt om man följer boken och äter som man ska och tränar/rör på sig varje dag! Så jag och mamma var på Ica Maxi igår och storhandlade mat för veckan, vi började med den nya maten igår också! Hittills har det gått bra, och maten har varit riktigt god. Gjorde en räkpaj till lunch idag som blev mumma! :)

Tränade idag efter att varit halvt sjuk med halsont och hosta över en vecka. Det var riktigt skönt, men kändes i kroppen att det var ett tag sen sist! Får se till att inte bli sjuk på ett bra tag nu så jag kan träna regelbundet.

Ska försöka uppdatera om hur det går med GI-maten och min kropp och hälsa!


Deppo

På väg hem igår från en mysig fika med Eve och sen också Sofia N och Ajda som vi stötte på där senare när Eve var på väg att gå, gick jag med ett leende på läpparna och en positiv sinnesstämning. Tänkte på att något av det absolut bästa som finns är vänner som får en att må bra och sprider sån positiv energi! Omväxling kan också vara bra med vilka man pratar med. Det var väldigt trevligt att prata med Sofia och Ajda som egentligen är min systers vänner men som jag också känner och tycker om (även om vi inte umgås på fritiden)! :) Fick mycket positiv energi och nya tankar i mitt huvud av deras sällskap!

Dessvärre så känns inte den här dagen lika underbar som igår. Den började väl hyfsat bra förutom att jag kände mig sämre i halsen och näsan (var täppt och tjock i halsen). Så jag gick på psykologin eftersom vi skulle prata i grupp om en sjukdom vi skrivit om, jag slängde ihop mitt arbete igår kväll under några timmar eftersom jag glömt bort den, och där kändes allt bra. Lite dosig kände jag mig, men det var säkert för att jag inte fick så mycket sömn och dessutom tog lite hostmedecin (coccillana med morfin i, goda grejer!) innan jag gick till skolan. Men på väg hem så kom det en vind med nedstämdhet och ledsamhet. Kroppen känns jättetung och seg och allt är allmänt piss.

Efter några tårar i ensamheten lättar iaf den tyngsta nedstämdheten. Jag vet ju att den ändå bara är på tillfälligt besök. Kan bero på att jag inte har kunnat träna på mer än en vecka och saknar endorfinerna som gör mig sådär glad som jag brukar vara. Kan också bero att jag är lite sjuk, viruset/bakterierna stökar till det i mig. Hur som helst har Eve bestämt att jag ska ha en "feel good"-kväll hemma hos henne ikväll för att lätta mitt sinne, och det kommer nog med stor sannolikhet hjälpa. ♥


Finns nog inte en bättre bild (och fulare) på mig som beskriver hur piss allt känns!

Vart försvinner allt?

Ibland kan jag vara så där grymt filosoferande och verkligen tänka över mitt liv! Det pågår ofta en inre diskussion i min hjärna som aldrig kommer ut i verbal form. Som till exempel det här med dieten, nog för att jag kanske visste långt inne, att jag skulle misslyckas och lägga ner hela grejen! Men det har inte varit helt onödigt, jag har nästan gått ner 3 kg snart, även fast jag slutat med själva dieten. Istället har jag bara gjort några få förändringar i min livsstil. Äta mindre sötsaker gjorde jag ganska bra i början, men de senaste två veckorna har varit på tok för mycket sånt, varje dag.. Men att försöka undvika bröd, pasta, ris och potatis har jag lyckats med väldigt väl! Jag märker själv att min mage inte mår bra när det blir för mycket kolhydrater i den formen och för mycket socker gör också att jag mår illa. Det jag funderar lite på är vart den där motivationen jag hade i början försvann?! Och ännu mer, varför är det så jävla svårt (ursäkta språket!!) att låta bli socker?! Hur kan det vara så att jag måste ha en inre kamp varenda gång jag vill ha något sött? Det är så psykiskt jobbigt att stå emot att äta att jag oftast ger upp kampen och äter. Jag skulle allvarligt talat ha en personlig assistent dygnet runt som sa vad jag fick äta och slår mig på fingrarna så fort jag närmar mig något sött eller onyttigt!

Tyvärr är jag nog lämnad till mig själv att sköta det jobbet. Ska gå till skolan och göra en redovisning om industriella revolutionen nu. Men sen ska jag tillbaka in i mina tankar och leta efter den försvunna motivationen och efter en kompetent fingerslåare som kan skrika lite vett inifrån om vad jag ska äta och inte äta!!

Då var det dags igen..

Ytterligare en halloween fest var vi (jag och eve) på i fredags! Sov till 13 nästa dag, vilket tyder på en riktigt bra fest (och en trött tjej!)! :) Var tvungen att ägna resten av helgen till skrivandet på min del av en gruppredovisning. Även hela dagen igår när vi var hemma hos Mia, alla syskonen, mamma och mormor, för att umgås innan Tina åker iväg till Australien några månader, var jag tvungen att fortsätta plugga. Dock började jag bli riktigt hängig under middagen, hade haft ont i halsen hela dagen, att jag var tvungen att lägga mig och vila.

Känns inte bättre i halsen än, men feber har jag i alla fall inte fått, så håller tummarna på att det blir bättre tills imorgon istället!

linneakrusbar

"The clouds I can handle. But I can't fight with an eclipse."

RSS 2.0