Livet i lugnt tempo

Dagens goda gärning: lägga på ny jord i farmors rabatt. Gårdagens goda gärning: pumpa luft i mammas cykeldäck. Inte så mycket att skryta om till liv, men det flyter på i ganska lugn takt! Igår, efter att gjort en kort tripp till körskolan för att boka min första körlektion, åkte jag in till stan och mötte upp Eve för en shoppingtur! Jag letade efter en vit bh och hittade till slut en bra efter att prövat massor i fel storlek. Som nästan alltid hittar jag nånting annat som jag inte har planerat att köpa också, igår var det en svart byxdress från HM! Men jag har en känsla av att jag kommer bo i den här byxdressen i sommar, den är sjukt bekväm! :)

Ikväll jobbar jag på friskis, brukar passa på att träna innan jag börjar jobba när man ändå ska dit liksom! ;) Sen tror jag att det är bra för min mörbultna kropp som fortfarande är stel av träningsvärk från cirkelfyspasset i tisdags!

Ha det bra! ♥


Bra pris var det också, 149:-!

Kuratorsamtal och mochaccino cupcakes

Det är lätt att glömma bort att man mått dåligt tidigare i livet och haft en perioder av depression nu när våren är här och man njuter i solen! Men jag bestämde för några veckor sedan att det är dags att titta tillbaka på allt det eländiga och förhoppningsvis gå vidare i livet ännu starkare och stabilare i psyket. Så idag hade jag mitt första samtal med en kurator. Det kändes bra trots att tårarna kom rinnandes efter ett tag och när jag gick därifrån lämnade jag allt det där hos kuratorn och kände mig allmänt glad! :)

När jag ätit lunch (rostbiff med egen potatissallad) kände jag för att testa ett recept i en ny kokbok (cupcakes, kakor och cheesecakes) jag köpte förra veckan! Hade velat göra en cheesecake, men hade inte alla ingredienser för dom så det blev mochaccino cupcakes istället! Höll på att misslyckas (omedvetet) då jag inte haft i sockret i smeten! Upptäckte det när jag precis slängt in dom i ugnen och tittade på ingredienslistan, dom hade missat att skriva in sockret på beskrivningen och då missar man ju lätt om man följer instruktionerna bara! Nu ska jag lägga på grädde på toppen och sikta lite kakao över, sen är dom färdiga att äta! Doftar ljuvligt gör det iaf om det inte smakar gott! ^^

Puss på nosen! ♥

Körkort nästa!

Har precis kommit hem från en lyckad övningskörning med mamma! Jag har inte gråtit och mamma har inte skrikit eller varit arg, däremot lite rädd en gång när jag kom lite för nära en container (skrapade inte bilen, men mamma sa att en decimeter är för nära!). Jag har inte riktigt kontroll över bilen än, men på god väg att känna mig bekväm med bilen! Det är också lång väg kvar till körkortet, jag har ännu inte kört på riktiga vägar med andra bilar, men jag hoppas verkligen jag övningskör så mycket att körkortet är klart till slutet av sommaren lagom till min 20-årsdag! Det vore riktigt nice!! :D

Tjing tjing!


Köra i Paris skulle jag inte vilja göra, livsfarligt!! :O

Framtidsplaner

Vardagen känns tråkig, speciellt efter resan till Paris där allt kändes underbart! Jag fick en idé, som jag tänkt på redan tidigare, men som verkligen fick mig att längta när vi var i Paris. Nämligen åka iväg och jobba som Au pair samtidigt som jag lär mig mer franska! Det som stoppat mina tankar på det tidigare är att jag inte har någon erfarenhet av barnpassning och jag har inte körkort, men nu tänker jag inte låta det hindra mig längre. Jag kan fixa erfarenhet, jag kan skaffa körkort, det är ju bara att ta tag i det och se till att det blir verklighet! Det kommer ju ta lite tid förstås och då behöver man nånting tills man kommer iväg. Jag har sökt franska-kurs till hösten på heltid och nu ska jag försöka fixa vikariejobb på någon förskola. Min syster får en liten bebis i juni som jag säkert kommer kunna få passa lite också! :) Nu när jag inte vet hur mycket jag kommer få jobba framöver tänker jag lägga ner mycket tid på körkortet. Därför blir det övningskörning imorgon med mamma!

Det är mycket som snurrar i huvudet, men jag tror ibland måste man följa magkänslan och inte allt det där som mitt huvud försöker bestämma! Pirrigt, hoppas verkligen jag kan fixa så att min dröm blir verklighet!

Dags att rensa tankarna, eller ha fler konstiga drömmar när jag sover! ^^

God natt och sov gott!

Moi <3 Paris

Bilder säger mer än ord och här är några i urval (lite svårt att visa alla 400 bilder!) från början till slut! :)























Äntligen hemma.

Inte så äntligen faktiskt, saknar redan Paris! Men lite skönt är det ändå att komma hem, men bara lite. Har nästan 600 bilder att titta igenom från resan! :) Bra att man har nånting att längta tillbaka till! Först måste jag komma lite i balans här hemma och laga middag!

Hej så länge! ♥


C'est fini!

Förkylning och resa passar inte riktigt ihop, men det är bara att gilla läget och göra det man ska! Har äntligen packat färdigt min resväska efter att spenderat mestadels hela kvällen i sängen med datorn, för seg för att orka packa! Men jag kan inte åka till Paris med en överfull resväska, hur förkyld jag än må vara. Har packat mitt handbagage också så det ända jag behöver göra imorgon är att äta frukost, duscha och göra en mental checklista! Jag tror jag har allt med mig redan, men man vet aldrig om jag kommer på något mer.

Önska oss lycka till i Paris och håll tummarna för att jag blir frisk fort som tusan!!

Pussar och kramar! ♥


Au revoir mes amies! (På återseende mina vänner!)

Onödigt?!

Åkte in till stan idag med Sandra för att fixa Euro till resan imorgon. Efter det gick vi till Hemköp för att köpa lite viktiga saker, nämligen för mig: näsdukar, tandborste och läkerol! Där bland näsdukarna upptäcker jag Lambis nya näsdukar som heter 'Cool mint', vanliga näsdukar med mintbalsam! Köpte denna eftersom det var den enda Lambin i 6-pack som jag såg, dessutom är det ju alltid roligt med nånting nytt! Det luktar mint, lite som nässpray ungefär, känns inget speciellt förutom det. Funderar på om den där minten fyller någon slags funktion eller om det bara ska lukta fräscht när man snyter sig. Är det en onödig detalj på ett snytpapper eller något som varit efterfrågat?!

Bästa vännen när man är förkyld! ♥

En dag kvar och jag är förkyld..

Efter stormen i torsdags har vårt bredaband legat nere, alltså inget internet på 4 dagar! Tur i oturen åkte kören på mini-turné i småland över helgen så jag har inte missat så mycket. I torsdags innan skivan blev jag fotograferad av Lennarth på friskis. Det var väldigt roligt med klänningen, skorna, skink och håret! Blir så annorlunda när man fixat till sig. :) Skivan var också riktigt rolig, blev mycket dansande, sparade pengarna till Paris så jag skippade alkoholen. ;) Sen åkte vi till småland på fredagen så jag ville inte vara bakis då heller! Det blev en intensiv helg, vi hade två konserter på lördagen och var med på en högmässa på söndagen innan vi åkte hem. När vi satte oss i bilen och skulle påbörja hemresan kände jag att det gjorde lite ont i halsen.. Hade klarat mig hela helgen med alla sjuklingar runtomkring mig men det blev antagligen för mycket för nu är jag förkyld! Är inte så glad att det slagit till precis innan resan till Paris, men jag gör mitt bästa för att bli frisk tills imorgon! ^^

Nu måste jag börja packa, har ställt fram väskan och tvättat en massa men man måste ju välja kläder och lägga ner i resväskan också! :) Ha det super när jag är borta! ♥

Snart är det dags igen

Imorgon kommer fokus ligga jättemycket på skönhet. Ska piffa upp mig ordentligt och ta hand om hela kroppen innan Mickis studentskiva med Hollywood-tema! Innan festen ska jag även göra min andra fotografering, kommer bli så kul att göra det igen, vilket gör att det är extra roligt att fixa sig! Klänning och skor har jag lånat av min äldsta syster Mia.


Man måste alltid testa kläderna några gånger! ^^


Håret hade jag tänkt locka, ungefär som på min födelsedag (bilden ovan alltså!)

Spännande ska det bli! Nu är det dags att tvätta ansiktet och sen en riktig god natts sömn! :)

Love ♥

"Oh it's so FLUFFY I might DIIIIE!!"

Åh, såg precis världens gulligaste film! 'Dumma mig', eller 'Despicable me' som den heter på engelska, är en animerad film om mästerskurken Mr Gru som ska göra sin största kupp någonsinn; tjäla månen! Till sin hjälp skaffar han tre föräldralösa flickor som visar sig vara hans största utmaning.. :) Den är så gullig och rolig, jag bara älskar animerade filmer!!

Åkt fel med blåa linjen

Har fått en ofrivillig sightsingtur i Sundbyberg/Hallonbergen idag. Skulle hem till Jon och agera flytt/disk-hjälp, men åkte fel linje på blåa och hamnade i Duvbo när det gick upp för mig att jag åkt fel. Så fick ta tåget tillbaka en station och sen en buss från sundbybergs centrum efter instruktioner! Därav sightsingturen då jag var helt lost i området. :P

Ligger i sängen och funderar på om jag kanske ska baka något gott, en kladdkaka kanske?! Vore rätt nice nu.. Sen lägga sig framför tv:n och titta på en film eller några avsnitt SATC! :) Mmm, så får det bli! ♥

Puss



linneakrusbar

"The clouds I can handle. But I can't fight with an eclipse."

RSS 2.0