En påse gott och blandat

Nu har jag bestämt mig! Orkar fan inte (ursäkta språket) fundera på vad jag ska plugga till för något längre! Jag tänker satsa på att bli mäklare nu, ska läsa Matte C och Naturkunskap B på komvux i sommar och söka till KTH i höst för utbildningen jag behöver. :D Nu jävlar alltså!!

Började känna något i halsen igår och på kvällen var det tydligt att det var nånting som inte borde finnas där. Alltså virus eller onda bakterier! :O Hostade lite, så jag tog hostmedicin innan jag somnade och det var riktigt skönt! Är ganska starka grejer med morfin i, så jag blev alldeles dåsig och sov jättetungt! ^^ Det kanske blir hostmedicin ikväll också eftersom jag ska jobba imorgon också och behöver sömnen.

Jag hoppas på att kroppen kämpar emot ordentligt och jag slipper bli sjuk! Jag vill fortsätta träna regelbundet och nu har min kära vän Monika kommit med ett roligt förslag som jag gått med på och då behöver jag vara frisk. Jag ska bli testperson och hon min personliga tränare/kostrådgivare typ! ^^ Jag ska komma på olika mål och hon ska hjälpa mig uppnå dom! Kommer bli väldigt spännande, men som sagt vill jag vara frisk! Första målet jag kommit på hittills är att springa 5 km på 35 minuter. Men mer om det när jag tänkt mer på målen och Monika och jag har diskuterat mer utförligt om processen!

Bye bye people!


Haha! Gammal bild från högstadiet, men det var första dagen på våren och man kunde ta av sig jackan i solens strålar!! Längtar tills det blir vår snart!! :D

I need some sleep

Ibland vill man bara lägga sig ner och sova bort resten av dagen. Klockan är bara elva och jag har bara ätit frukost, ändå känner jag för att bara blunda och låta den här dagen gå! Men det går inte, snart ska jag jobba på friskis och efter det måste jag träna. Om jag ska kunna springa ett lopp på 10km i mars som Monika vill, är det dags att seriöst börja öva att springa! I dagsläget klarar jag nog inte mycket mer än 3km.. :P

En annan sak som min mamma sa till mig igår, "du kan bli fastighetsmäklare", har jag börjat fundera på. Det är faktiskt något jag tänkte på när jag var liten men sen gav upp eftersom jag tyckte det var läskigt med att prata mycket med främlingar. Idag är jag inte längre rädd för det, konflikträdd är jag, men jag skulle ändå klara av mäklaryrket! Så, igår kväll tittade jag upp behörighetskraven, man behöver 17,5 i snittpoäng (slutbetyg från gymnasiet) och jag har 18,5 så där är det grönt! Men däremot måste jag läsa både Matte C och Naturkunskap B!? för att komma in. Varför man ska läsa Naturkunskap B är för mig en livsgåta, vad ska man ha för hjälp av det som mäklare?! Men men, utbildningen börjar bara på våren så jag har tid att läsa dessa ämnen innan. Sen måste jag tänka lite till på det här. ^^

Nej nu är det dags att vakna ordentligt och bege sig till Friskis och Svettis! :)

See ya!


Utsikt en kall januaridag från Mias tillfälliga boende på Kungsholmen!

Långpromenad i solskenet!

Idag var det ännu en vacker dag  med solsken och blå himmel! Eftersom jag är ledig tänkte jag att det var bra att ta en riktig lång promenad, för gud vet när det är så här vackert väder (och jag är ledig) igen! Gick ner till gammelström, tog cirka 40 min, och sen upp till Krusboda och längs vägen tillbaka till centrum. Tog ganska precis 80 minuter att gå den sträckan, så jag är nöjd! Efter det kan man utan dåligt samvete ligga i soffan och titta på film, vilket var exakt det jag gjorde! :) Men nu är det dags att städa lite. Dammsugning och klädplock står på schemat! :P Wish me luck!




Så här såg det ut vid gammelström idag när jag gick förbi! :)

Startskottet har gått!

Nu blev jag lite irriterad! Såg precis att det inlägg jag skrev igår inte publicerats och att det inte finns något utkast från den heller! :O Hur som helst handlade det om min shopping i tisdags där jag bl.a. gjorde ett riktigt kap, Lee-jeans för bara 166 kr och en bra investering i ny sport-bh. Passade på att fixa till mitt hår hos frissan också, klippte topparna och gjorde blonda slingor! Kändes jätteskönt att bli ompysslad även om jag fick betala för det! ^^

Idag skulle det bli en shoppingtur med Emelie och Issa, men jag hann inte vara med så länge på shoppingen. Istället mötte jag Issa tidigare på dagen och promenerade från Slussen till city. Sen gjorde vi en runda på H&M och jag hittade ett orange linne som jag var tvungen att köpa! Issa fick med sig två tröjor ut från butik. ;) Inte så långt efter att vi mött upp Emelie var jag tvungen att åka vidare med Monika. Vi åkte till Vällingby för att gå på vår väns Crosstrainings-pass på SATS. Passet hade några riktiga mördarövningar för vissa mindre tränade muskler, men annars var det kul och så jobbigt som det ska vara! :) Det känns redan i benen så imorgon väntar väl en rejäl dos träningsvärk! :P Turligt nog är jag ledig och kan ta det lugnt med benen. Fast.. det kanske blir träning imorgon iaf. Nu när det flyter på så bra!

Idag prövade jag att äta lite efter min hälsomedvetna kompis Monika. Det blev stekt lax med spenat, keso och avocado! :D Inte för att jag inte visste att varje enskild råvara är god med allt tillsammans var riktigt riktigt gott så jag tänker börja äta mer efter denna typ av tallriksmodell! Jag märkte även att jag stod mig längre med denna mat, har inte känt mig hungrig under hela dagen. :)

My oh my, jag tror jajg är på väg mot ett av mina mål i år; bli mer häslosam! :D Bara att fortsätta tills jag nått målet!


Soliga Stockholm! Synd bara att solen står så lågt mitt på dagen..

Walking

Imorgon tänkte jag följa Monikas exempel och ta en promenad innan jobbet. Dock är inte jag lika hurtig, så det får räcka med att gå från Slussen till Drottninggatan (där jag jobbar alltså). Jag börjar med den sträckan, sen går det alltid att göra den längre genom att gå av t-banan tidigare! :)

Nu är det sängen som gäller! Sov gott ♥

Den 25:e smäller det! :D

Yaaaay, imorgon är det äntligen lön!! :D Dessutom är jag ledig och tänkte passa på att göra lite nya nödvändiga inköp! Sen blir det fika med bästa Emelie och Issa (vi har inte fått svar än)! ♥ Det kommer nog bli en riktigt bra dag helt enkelt! :)





Jobba jobba joobbaa

En bra dag kan starta på många olika sätt. Idag blev jag väckt halv nio på telefonen av min chef! Det är inte helt fel när man får jobba! :) Jag vet inte om jag kan spå framtiden, men någon slags kännedom måste jag ha för jag halvsov bara nu på morgonen och kände på mig att någon skulle ringa från jobbet. Hur som helst blir det ju alltid lite ändringar i mina planer när jag får hoppa in och jobba. Idag hade jag tänkt gå på cirkelfys mitt på dagen, men det får bli gymmet efter jobbet och innan kören ikväll istället! Jag var också tvungen att baka en kaka till kören då jag och syster är fikaansvariga den här veckan. ^^ Så jag slängde ihop en sockerkaka samtidigt som frukosten!

Nu ska jag packa ihop träningskläderna! :)

Ha en bra dag! ;)


Sockrischkakan i form av ett ♥! :D

Cirkelfys

Jag har haft en fullspäckad vecka (som det borde vara egentligen) med jobb varje dag och diverse andra onödiga tidsfördriv! Igår blev det en mysig kväll hemma med sällskap av Sandra! :) Vi tittade på Casanova och dippade grönsaker och chips, mumma! Men efter en sån kväll måste man förstås träna, så jag och Sandra begav oss till friskis efter frukosten. Då skulle det börja ett pass om 15 min, nämligen cirkelfys, så vi körde på det! Jag är jättenöjd med det passet, det var roligt, det var jobbigt och det kändes bra. Så det här passet tänkte jag försöka börja gå på en gång varannnan eller varje vecka! :) Som receptionsvärd på friskis borde jag testa alla olika pass egentligen, och jag kände efter det här passet är det nog bra om jag försöker göra det, så jag kan säga med egna ord min åsikt om svårighetsgrad osv! ;)

Nästa vecka kommer antagligen bli lugnare på jobbfronten än det varit dom två senaste veckorna, så då är det fokus på träning. Simning, spinning, cirkelfys och gym kanske?! :)  Mycket träning ska det bli vilket fall som helst!

Ha en fortsatt trevlig helg!! ♥

2011-01-18

Var duktig den här dagen också. Gick upp klockan 8.00 för att hinna träna innan jobbet! En bra start på dagen, det kändes även som att jag hade mer energi på jobbet än jag brukar ha på en lång dag. Träningsvärken från söndagen är dock kvar och gör att jag känner mig stel och seg. Hur som helst är det roligt att komma igång med träningen igen. Om jag inte blir sjuk alltför snart, och träningen förstörs igen, är nästa grej på listan att ändra matvanor till det bättre. Men en sak i taget, nu fokuserar jag på att skapa rutin i min träning och när det är gjort är det dags att gå vidare till maten! Jag tänker förstås redan på att äta hyfsat nyttigt med grönsaker och liknande, men det finns mycket att förbättra och förändra! Mer om det en annan dag! :) Nu ska jag ha min skönhetssömn, imorgon jobbar jag i Sollentuna igen.

Sleep tight! ♥


Mumsig guacamole innan den mixas! :) Hemmagjord, såklart!! ;)
Det kanske får bli kycklingtacos imorgon, med guacamole, är riktigt sugen på det! :)

Träning is on my mind!

Jag var duktig som jag ville sist jag skrev! Kom upp klockan 8.00 och tränade innan jobbet. Igår var jag ledig så jag passade på att träna och ha med Monika som träningssällskap! Det var väldigt bra för hon körde ett hårt pass med mig och mina muskler i armar, axlar och bröst. Beviset på det är den grymma träningsvärken jag har, stretchade och sträckte på mig så mycket det gick med jämna mellanrum på jobbet och då kändes det liiiite bättre iaf!

Imorgon blir det träning på morgonen igen eftersom det är full arbetsvecka och dagar! Min kära syster har lovat att göra mig sällskap, så det blir nog trevligt! :)

Dags att ladda batterierna! Natti natt!

Meep meep

Efter att ha jobbat i Sollentuna och hjälpt till med bygget i butiken börjar jag känna mig lite sliten! Många tunga lyft varje dag sliter en hel del, och idag råkade jag göra något med ryggen. Så, därför har jag lösa tankar på att träna innan jobbet imorgon. Det enda är om jag verkligen orkar gå upp 8.00 på en lördag för det.. ^^ Jag ska försöka vara duktig, lägga mig tidigt, så orkar jag gå upp med lite vilja! :)

Hm, känns inte som jag kommer på något bra att skriva! Lika bra att ge upp och göra något annat ovettigt. Punkt slut.

På återseende! :)


En blodslang.. Intressant bild Sandra tagit!! :P

Jobb i Sollentuna! :)

Idag har jag jobbat extra på Lagerhaus i Sollentuna centrum. På motorvägen precis innan Norra Sköndal sa det *PANG* och bussen bromsade in längs vägkanten. Jag gissar på punka, vad det än var fick iaf byta buss, så det var tur att det hände 20 meter från busshållsplatsen! Det var jättekul att komma till en annan butik och jobba, personalen var jättetrevlig och det kändes bara kul att vara där! Jag fick hjälpa till att bygga upp varorna i butiken och kommer få fortsätta hjälpa till med det dom andra dagar jag ska jobba där. Det nya konceptet är anledningen till att alla Lagerhaus bygger/ska bygga om i butiken, och då behövs det lite förstärkning. Min butik, Lagerhaus Drottninggatan, kommer börja bygga om andra veckan i februari och då kommer jag att få jobba mycket!

Imorgon är jag ledig så ska passa på att sova och sen träna! På kvällen har jag biobiljetter till förhandsvisningen av filmen "Love and other drugs". Min syster ska antagligen följa med, lite osäkert med en sak, annars måste jag hitta någon annan imorgon.. :) Nu tänkte jag titta på en film och sen sova! Som butikschefen i Sollentuna sa innan hon gick hem "I natt kommer ni sova gott!". Jag hoppas på det! :D

Puss ♥


Sandra går till attack på golvet, nyårsafton! ^^

Jobb, jobb, jobb..

Gud vilken lång dag på jobbet det varit! Gick upp strax efter sju för första gången på väääldigt länge för att ta en buss 07.41.. Vi hade personalmöte på morgonen som var väldigt intressant, det finns mycket att tänka på och lära sig fortfarande. Sen fick vi alla en chock när vår BC sa att hon sagt upp sig i slutet av mötet! Hon har fått ett riktigt bra ernjudande på annat och håll och kommer därför dra vidare. Jätteroligt för henne, men mindre kul för oss! Eller för mig kanske. Eftersom jag bara är extra hänger jag lite extra löst på tråden nu när vi kommer få ny BC! Jag har iaf jobb februari ut, sen får vi se om jag kanske måste söka jobb igen.. Aja, tiden gick ändå ganska fort under dagen. Jag la mig på soffan i personalrummet och vilade på min lunchrast, det var riktigt skönt!

Kom hem väldigt sent men var ändå tvungen att laga middag och matlåda till imorgon. En uppiggande grej var iaf att jag fått min lönespec. idag! Det blir roligt den 25:e då pengarna kommer in på kontot ska jag säga! Imorgon jobbar jag i Sollentuna hela dagen! Kommer behöva åka 1,5 timme innan jag börjar vilket betyder att jag måste åka 8.30 imorgon bitti. Hm.. ja och det betyder också att jag borde sova nu, eller vill sova nu för jag är sjukt trött! ^^

God natt ♥


En till bild från i lördags kväll :)

Löparskor

Vill visa mina nya löparskor jag köpte i veckan! Var tvungen att köpa ett par för att jag har "tappat bort" mina träningsskor. Jag vill inte erkänna att dom är försvunna eller att jag glömt dom för det tror jag inte på, men hur som helst måste jag ha ett par träningsskor tills vidare!

Köpte dessa på Stadium för 699kr på rea! Sköna och snygga.


Hihi, jag gillar färgen! ♥

Ge blod!

Var på blodcentralen tidigare idag med Sandra och gav blod. Det var bara fjärde gången jag gav, men jag känner mig redan van och hemma där! Jag älskar att dom uppmanar en att fika, det känns så trevligt där bara. Dessutom får man en gåva efter varje besök, själv har jag börjat samla på iittala ljuslyktor marimekko! :) Hade min kamera med mig för att visa hur det ser ut för er. Personer känsliga för blod kanske inte vill titta, men även jag som tidigare har varit rädd för nålar klarar av att ligga och titta på mitt eget blod och nålen som sitter fast! ^^

Känsliga personer varnas!!



Man får ett hjärta att krama med handen lite då och då för blodflödets skull.
Lite i bakgrunden ser man påsen med blod som vaggar från sida till sida!


Hehe, ja går man dit med Sandra finns det många anledningar att skratta!


Jag brukar själv bara känna när dom sticker in nålen, efter det känner jag typ ingenting.
Men det här är olika för olika människor, jag tycker saken dom pumpar upp runt armen är mest obehaglig t.ex...


Hehe, jag tyckte bara bilden var rolig! ^^

I'm back!

Igår kom jag hem igen från min "mini-semester" hos Emelie. Under veckan som gått har jag jobbat, simmat, ätit middag med Issa och Emelie på Vapiano, tittat på film och svullat mat, shoppat en hel del, köpt nytt busskort, gått ut på krogen (nykter) och nästan tömt mitt konto! Med två veckor kvar tills lön känns det lite surt, men jag ska klara mig på mina sista slantar.

Den här veckan och nästa vecka kommer jag jobba lite på Lagerhaus i Sollentuna, dom ska nämligen bygga om sin butik och behöver någon som kan sortimentet och kassan så därför hoppar jag in och kommer jobba 6 dagar samanlagt där! Lång resa blir det för mig som bor på andra sidan stan, men väl värt pengarna är det då jag fått tiden 10-18 varje dag och en lördag på 11-17 med OB på 100%! Nice! :D

Jag ska snart iväg till bussen och träffa Sandra. Hon ska hålla mig sällskap på blodcentralen när jag lämnar blod! Sen får vi se vad vi gör resten av dagen. Senare på kvällen är årets första körrep iaf! :)

Tjingeling!


Bild från i lördags innan vi gick ut! ^^

Minisemester

Jag tar lite semester från vanliga vardagen. Denna vecka kommer till största del spenderas hemma hos bästa vännen Emelie! Ensam hemma är inte så kul i en vecka, men är man två är det ganska nice! Igår gjorde vi riktigt god middag, fläskfilé med potatisklyftor, bea-sås och en riktigt god sallad, och sedan bio i Sickla! Inatt sover jag hemma, men från och med imorgon bor jag hos vännen tills söndag.

Imorgon väntar träning på friskis! Men först en lång natts sömn. :)

God natt!

1 Januari 2011

Då är vi inne på ett nytt år med nya löften. Under natten som inte alls blev så rolig svor jag för mig själv några nyårslöften. Det här året ska jag verkligen försöka anstränga mig att stärka mig själv och mitt självförtroende! Jag ska satsa på träningen också nu när jag äntligen har blivit frisk. Hålller tummarna för att jag inte blir ordentligt sjuk det här året så det inte blir 3 månader utan träning igen, för det suger verkligen..



linneakrusbar

"The clouds I can handle. But I can't fight with an eclipse."

RSS 2.0