Naprapati

Idag gjorde jag mitt första besök någonsinn hos en naprapat (egentligen naprapati-studenter, men nästan samma sak) och det var ett intressant besök på många sätt och vis! Alla är ju studenter, och därmed ganska unga, men jag fick en riktig biffig snygg kille förstås. Sen visar det sig att jag måste ta av mig mina byxor, självklart så händer det! :P Aja, det var bara att gilla läget och visa rumpan! Som grädde på moset blev jag sträckt, böjd, vriden och strechad innan jag fick sätta på mig mina byxor igen. ^^ But now I know for the next time!

Så går det när man är trött!

Vaknade jättetung i kroppen i morse, kändes som min kropp hade sprungit marathon eller liknande medans jag sov! Så jag försökte sova ett litet tag till innan jag gick upp och åt frukost. Skyndade mig iväg till stan sedan för att möta pappa och äta lunch. På bussen ringer Tina och frågar om hon kan följa med och simma och vi bestämmer träff. Väl framme vid restaurangen får jag mig en tankeställare, det är helt tomt där inne och jag tittar på klockan. En timme för tidig, jo men tjena liksom! Jag har stressat iväg en timme för tidigt. Men jag ringer pappa och vi träffas lite tidigare istället, medans jag väntar går jag in på Åhléns på Östermalmstorg och tittar. Hittar en snygg klänning på rea som jag sedan köper efter lunch! Den var nedsatt till 200:- från ord.pris 1249:- och på det fick jag sedan 30% personalrabatt, alltså en klänning för 140:-! :D

Simningen gick bra, 1000 meter med min syster som simmar i racerfart gör att det blir lite krut i mig också! Alltid lika skönt att sätta sig i bastun efter att ha simmat sen! Kunde väga mig där också (tog ju sönder vår våg hemma) och såg att vikten är typ detsamma som förra veckan. Hade ätit lunch innan också så det var ganska positivt ändå. Men som sagt så är inte vikten det viktigaste, det är vad man ser och känner, och jag känner och ser att det är förändring sen jag började med projektet. Mindre kolhydrater och socker i kosten och träning ca 4 gånger i veckan! :) Ska fortsätta kämpa!

Åh, imorgon ska jag till Naprapaten! Ser verkligen fram emot det besöket och håller tummarna för lite massage också! ^^ Innan det ska jag också försöka hinna träna och äta lunch, blir att ställa klockan imorgon också!

Tjingeling alla goa'! ♥





Jobbvecka

För en gång skull har jag fått jobb hela veckan, måndag till fredag! Dock inte heldagar så jag hinner med lite annat innan jobbet också. I söndags blev jag överraskad av pappa som kom på frukost, direkt hemkommen från Thailand, och imorgon har jag bokat lunch med honom. Efter lunchen ska jag simma och till sist till jobba!

På onsdag blir det träning på morgonen, får se om det går något pass som passar! ;) Jag har också bokat tid hos en naprapat då jag haft ont i ländryggen under några veckor. Förhoppningsvis kan dom hjälpa mig! Behandlingen kostar bara 170 kr på Naprapathögskolans klinik på Odenplan, dit jag ska alltså. Dom har även massage för 170 kr, vilket jag kanske tar nån annan gång efter napratin.

Nu är det sleepy time!



En lördag

Det är lördag. Jag har jobbat och lagat mat. Tittade på melodifestivalen, fick sällskap och spelade guitar hero!

Kort text, men allt är med! :)

Puss ♥

Maaaat!

Idag blev en sån här kväll då man spenderar flera timmar i köket. Hade en trög morgon, åt frukost i en timme och bläddrade i tidningen. Fick lite fart några timmar senare och tvättade, diskade och plockade i köket innan jag åkte till Nacka forum för att träffa Emelie och Issa! Sen när jag kom hem igen vid femtiden ställde jag mig direkt i köket och började fixa och dona. Förbereda för Tiramisu och köttfärsbiffar, plocka i disken osv. Drygt tre timmar senare var maten klar och tiramisun i kylen! :)

Nu är det filmdags, passande filmtitel efter en riktig god middag "Eat, pray and love"! ^^

Ha en mysig fredagskväll! ♥






Visst ser det gott ut?! ;)

Träning

Det går framåt med löpningen tycker jag. Idag tränade jag innan jag började i receptionen på friskis. Sprang lite mer än 20 minuter på löpbandet och kom över 3 km på den tiden. Jag ska springa lite varje vecka och försöka öka tiden med några minuter varje gång så jag betar av längre sträckor och förbättrar konditionen! :) Efter löpningen körde jag styrka i gymmet, lite armar, axlar, bröst, rygg och mage!

Nu ligger jag och tänker på om jag kanske ska träna imorgon också innan jag åker in till stan och fikar med Emelie och Issa på eftermiddagen. Antingen löpning på löpbandet igen eller spinning kl 12.. Får se hur jag känner imorgon! :)

Sov gott! ♥

Lyxkväll på sturebadet

Jag känner ofta att det bara finns fördelar med att ha syskon. Idag fick jag ju följa med min äldsta syster till sturebadet som gäst då det är medlemsvecka! :) Det är superfint inne, både i omklädningsrummen, ducharna och ute i badet/träningshallarna! Vi tränade inget, utan simmade bara och tod det lugnt i aromabastun. En riktigt avslappnande kväll helt enkelt efter att ha jobbat hela dagen.

Imorgon och på fredag är jag ledig, så man kan säga att min "helg" börjar nu! Ska sova utan att ställa klockan imorgon, och sen hade jag tänkt göra lite nytta som tvätta och handla mat. Kanske städa lite också, behövs ju alltid göra i det här hemmet! På kvällen står jag i repan på friskis så det blir nog ett varv i gymmet och på löpbandet innan det! Sen har jag bara ett spinningpass kvar att göra den här veckan för att uppfylla mina träningsmål för denna vecka.

Jisses, nu är jag riktigt trött! :P Dags att sova alltså!

God natt ♥


Puss!*

Aktiv ledig dag

Var ledig idag, väldigt ovanligt :P, och passade på att simma med mina två systrar på eriksdalsbadet! :) Bra sätt att kombinera träning med syster-umgänge! Tusen meter bröstsim och ryggsim blev det i någorlunda hög fart. Vi var iaf väldigt hungriga när vi var klara och skulle äta lunch. Systrarna fick bestämma plats, så det blev burgerking då båda var sugna på hamburgare! Inte bästa stället för nyttig mat, men jag tog iaf en grillad kycklingburgare med lökringar och mineralvatten till. Åt inte upp allt bröd på hamburgaren heller eftersom jag tycker det blir för mycket bröd! Jag och Tina gick sedan från medis till centralen efter att ha fönstershoppat lite. :)


Dagens middag :P

Jag kom hem vid fyratiden och började fundera på om jag skulle gå på cirkelfyset idag eller vänta med det då jag simmade imorse. Men jag lyckades övertala mig att det var bäst att gå på passet ikväll trots allt! Passet börjar ganska sent, 19.30, så jag hann vila lite och laga middag innan jag tränade. Stekte lax och kokade sparris, till det hade jag lite keso och sallad! Yummy! Träningen gick jättebra och det kändes superskönt att ha kommit iväg. En god belöning efter träningen blev en svebar med choklad och mintsmak! Jättegott mellanmål/efter träningen-mål!

Imorgon blir det simning igen. Fast den här gången med min äldsta syster Mia på sturebadet! :) Hon har träningskort där och imorgon får man ta med en gäst. Dock måste jag jobba hela dagen först också! ^^

Kramar ♥

Every f*cking hearts day..

..som en kollega på jobbet sa att man kan kalla denna dag! Jag har inget emot alla hjärtans dag, men jag hade en ganska tråkig dag idag. Efter en så smäckad helg av upplevelser och socialt liv, så känns denna måndag väldigt dyster i jämförelse! I lördags var jag ledig och städade och handlade på dagen inför tjejkvällen. Vi hade jättemysigt och roligt, var länge sedan jag hade så trevligt känns det som! Sedan igår, stressade en hel del på dagen för att hinna köpa presenter till Jonathan och Sandra innan och efter jobbet. Men sen var det väldigt mysigt hemma hos Tina och Jonathan, vi fikade och jag hann träffa Mia och Micke också innan jag skulle åka vidare och äta middag med Sandra och Monika! Nu är jag bara så sjukt trött.. Soooovaaa.. Zzzzz..





Bilder från i lördags! :)


Tina bjöd på kladdkaka.. ^^


Mia visar oss bebis-magen! <3

Vilken fredag!!

Min dag började kl 6.00 idag då Sandra ringer och säger att alla bussar är inställda och att hon stått i centrum i en timme och väntat på en buss! Hon ville komma hem till mig och sova en stund och det fick hon såklart. Samtidigt som Sandra fick komma in i värmen (och min säng) begav sig Monika ut till jobbet. Jag ställde klockan på 8.00 för att hålla koll på om lokaltrafiken kommit igång, men somnade aldrig om efter Sandra kommit. Vi gick upp 8 och tittade på sl.se flera gånger men ingen förändring. När det började närma sig för mig att åka till jobbet såg jag på nyheterna att folk liftade från busshållsplatser, då tänkte jag "varför inte, det är värt att testa!" och gick sedan till bussen. På vägen frågade jag två människor om skjuts som skrapade sina bilar, men ingen skulle mit stan. När jag kom fram till min hållplats ställde jag mig med armen ut och tummen mot stan, och vips så svängde det in en bil! Fick lift till centralen och kom 40 minuter för tidigt till jobbet! ^^ Helt underbart vad lätt det var!

Idag är det fredag också, vilket betyder att det var första dagen enligt min nya kost som jag får äta något onyttigt. Först föll jag för bull-längden på jobbet som fika på eftermiddagen när jag var trött. Nu på kvällen blev det dipp med morötter och lite chips, min syrra och pojkvän hade fixat det till filmen vi såg, och till sist Ben&Jerry-glass chocolate fudge brownie... ^_^ Mmmm! Fast nu känner jag mig inte sugen på något sådant längre, att äta gott imorgon igen känns nästan onödigt! Men bara nästan, för det är ju tjejkväll och då lär det bli det ena och andra! :P

Det är mycket att göra imorgon, så nu måste jag sussa! :)

Love! ♥


Vi får se vad det blir för drink imorgon. Det här är förra årets drinkar när vi hade tjejkväll och tittade på melodifestivalen! :D

Självbehärskning, Linnea!

Det krävs inte lite självdisciplin och självbehärskning för att klara av dom regler för kosten jag och Monika har satt upp i vårt projekt! Att stå emot en kaka på kören går ann, men desto svårare var att se på när min syster gjorde chokladbollar och när jag jobbade igår och lunchrummet är fyllt med kakor och 1,5 kg mjölkchoklad för att vi håller på att bygga om i butiken! Men eftersom det är så svårt som det är för mig blir jag bara stoltare över mig själv varje gång jag säger nej och mer och mer peppad att fortsätta så! Vi har ju trots allt bestämt att jag får ett något onyttigt på fredag och lördagar så det handlar om 5 dagar i veckan då jag måste ha självbehärskning. När den här dagen är slut har jag klarat dom 5 första dagarna, och kan vara stolt över det! :)

När det gäller resultat så märks det redan lite på vikten, jag började äta mindre kolhydrater redan förra veckan innan jag och Monika hade pratat om projektet! I tisdags när jag vägde mig såg jag till min stora glädje att jag faktiskt gått ner 2-3 kg (det blir 3 kg från när det var som värst, nångång i december/januari, men det har gått lite upp och ner)!! Typiskt nog tappade jag vågen när jag skulle ställa tillbaka den. Den var av glas och golvet av klinker, så den gick i tusen bitar.. :( Förutom det känns det som att sötsuget blivit lite mindre (den gör sig mest påmind när jag ser och känner lukten av sött) och även hungern har minskat.

Usch, nu ska man snart ut i busvädret och träna med Monika! Blir dock spännande att träna igen då det snart är två veckor sedan sist nu när jag hostat och snuvat!




Två stekare! :P

Je suis tres content!

Jag är så glad just nu! Äntligen har jag lyckats få en resa att gå igenom! Jag, Sandra och Monika har nu köpt flygbiljetter och bokat boende i Paris till April! :D Billigt och bra blev det också, lite mer än 3000 var betalade vi för flyget och boendet! Tyvärr så ingick det inte frukost, men det gör inte så mycket, kan alltid köpa croissants och äta till fukost! ^^ Snart kommer vi säkert börja planera även vad vi ska göra där, även om jag redan vet vad jag vill göra och se! Disneyland är ett måste, jag har alltid sedan jag var där för 10 år sedan velat åka Space mountain och Indiana jones som jag missade då jag var för kort! -.- Men nu jävlar ska jag få åka dom!! :D Förutom Disneyland vill jag åka upp i Eiffeltornet igen och gå på Champs-Elysées!

Au revoir mes amis! :)


Host, host!

Jag har börjat gästblogga om "Projekt bättre hälsa" som jag berättade om igår! Det finns en länk nedan till den bloggen där ni kan läsa mer om projektet. Jag kommer att skriva ganska mycket där om träning och kost framöver, så kika gärna på länken! ;)

Hade svårt att somna igår kväll trots att jag tagit en dos hostmedicin (är morfin i så brukar bli ganska dåsig normalt sett) så hostade jag som en galning. Var tvungen att gå upp ur varma sängen och ta lite till, efter det somnade jag till slut! :) Men istället sov jag till 10.40 på morgonen. Sen tog jag och mamma en promenad från nyfors till centrum där vi avslutade med att handla. Ny kost, nya råvaror, så därför måste jag handla!

Nu är jag trötter så jag ska nog ta en blunder!

God natt och kika in länken nedan!! ^^

http://fyrtiotvakmochendromkropp.blogg.se/2011/february/gastbloggaren-sjalv.html


Åh, jag vill träna!! :( Blir så frustrerad av att inte kunna träna!!

Bonjour!

Jag och min kära vän har bestämt oss för att göra en vårresa till Paris! Vi hoppas att få med oss Monika också, men det är lite oklart fortfarande. Vi har kollat flygpriser och det ser bra ut för april då vi tänk bege oss! Så nu ligger fokus på att hitta billigt, bra och centralt boende, innan vi kan boka flygbiljetter och boendet! :) Imorgon kommer Sandra hem till mig och vi ska tillsammans leta efter boende och kanske börja planera aktiviteter? :D Woop woop! Jag måste också börja hosta upp min gamla franska, har läst språket i tre år på högstadiet!

En annan rolig grej som kom upp nu i veckan och som snabbt bestämdes var att fixa biljetter till Linkin Park som kommer till Globen i juni!! Jag hade inte en aning om att dom skulle komma hit, men så mitt i veckan läste Emelie i Metro att dom skulle komma till Sverige i juni. Hon kollade såklart upp när biljetterna släpptes, vilket var fredag morgon, och sen skickade ett glädjeskrik-sms till mig! ^^ Jag fick äran att boka och köpa biljetterna på ticnet på morgonen eftersom hon skulle åka till jobbet den tiden. Nu är det fixat och vi har spikat den 14:e juni då konserten äger rum! :D



Projekt 'Bättre hälsa'

Nu har det gått för lång tid igen! :P Men jag ska bättra mig, förhoppningsvis! Idag har jag träffat Monika och vi har tillsammans pratat om ett projekt hon ville göra med mig. Jag har fått bestämma mål för min träning och kost och hon ska hjälpa mig nå dom målen! Ganska enkelt, men det är stor utmaning att förändra sina vanor och skapa bra rutiner. Vi har kommit överens om att jag ska skriva en träningsdagbok, vilket jag kommer göra här och sedan även gäst-blogga på hennes och våran kompis P's blogg fyrtiotvakmochendromkropp. :P Jag börjar med att redovisa det vi dokumenterat idag! :)

Långsiktiga mål
  • Klara 10km löpning utan avbrott
  • 10 armhävningar på tå
  • Hälsosammare kost
  • Gå ner i vikt/fettprocent
Kortsiktiga mål
  • 5km på 35 min
  • Komma igång med träningen regelbundet
  • Äta regelbundet (var tredje timme ca, 5 mål om dagen)
  • Onyttigt endast 2ggr/veckan (fredag och lördag)
Träningsplanering
  • 2 konditionspass per vecka minst, spinning och löpning
  • Cirkelfys en gång per vecka
  • Gympass en gång per vecka
  • Powerwalk innan jobbet från söder till city så ofta som möjligt
Kostplanering
  • Äta var 3:e timme
  • Uteslut alla vita kolhydrater (vit pasta och ris och vitt bröd)
  • Försöka undvika produkter med mycket socker i (juice, fruktyoghurt, alla sötsaker osv)
  • Begränsa allt onyttigt till två gånger per vecka, fredag och lördag (med onyttigt räknas all snabbmat, sötsaker och läsk och allt som inte är nyttigt!)
Det här är början till det projekt vi precis startat! Jag känner mig väldigt motiverad att börja och hoppas, hoppas, nu att jag snart blir helt frisk så jag kan fortsätta träna! Vi håller tummarna! :D

Nu blir det en god natts sömn! ♥ Sov gott!

linneakrusbar

"The clouds I can handle. But I can't fight with an eclipse."

RSS 2.0